Lectură de un minut

20 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Mango va deschide 500 de magazine până în 2026    

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Mango anticipează noi rezultate record și pregătește un nou plan strategic. Grupul, care a anunțat recent o reînnoire a consiliului său de administrație cu cinci noi membri, a anunțat că va încheia anul cu o creștere de două cifre, pentru a depăși 3.000 de milioane de euro în vânzări.   

Sursa foto: Unsplash

Grupul își va prezenta noul plan strategic până în 2026 în luna martie a anului viitor și a anunțat că va încheia anul cu o creștere de două cifre și o "traiectorie pozitivă" în toate canalele sale. În martie, compania va prezenta un nou plan strategic, deși a afirmat deja că acesta va include 500 de deschideri până în 2026, potrivit modaes.com.

În planul său de expansiune, Mango își va concentra eforturile pe piețe precum Statele Unite, Spania, Franța, Italia, Regatul Unit, India și Canada.

De-a lungul anului 2023, Mango și-a extins vânzările online în douăzeci de noi țări pentru a depăși 110 piețe la nivel mondial și a continuat să își extindă rețeaua fizică cu peste 130 de deschideri nete și optzeci de reamenajări de la începutul anului.

Până la sfârșitul anului, grupul va ajunge la aproape 2.700 de puncte de vânzare în peste 115 piețe din întreaga lume. Compania, care își sărbătorește anul viitor cea de-a patruzecea aniversare, a încheiat anul financiar 2022 cu o cifră de afaceri de 2.688 milioane de euro, în creștere cu 20%, și a obținut un profit net de 82 milioane de euro, cel mai mare profit din aproape un deceniu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mango va deschide 500 de magazine până în 2026