Lectură de un minut

12 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Makro, unul dintre cei mai mari retaileri din Belgia, a dat faliment

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Noul an nu a venit cu vești bune pentru retailerul Makro Belgium, căruia tribunalul i-a declarat falimentul. Cei 1.400 de angajați ai lanțului de supermarketuri vor rămâne fără loc de muncă. 

Sursa foto: Shutterstock.com

În timp ce Metro, existent și în România, care a fost parte a lanțului Makro Cash & Carry Belgium, s-a reprofilat sub brandul Sligro-M, Makro nu a mai avut nicio șansă în fața insolvenței, scrie RetailDetail.com.

Compania a completat cererea de insolvență în urmă cu două zile, tribunalul din Belgia declarându-i falimentul.

Falimentul lanțului de supermarketuri nu este o surpriză, deoarece nu exista niciun candidat serios care să achiziționeze cele șase unități rămase.

Din păcate, retailerul a recurs la faliment, cel mai negru scenariu pentru angajații săi.

După 50 de ani de activitate, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Belgia, părăsește industria de retail.

Makro este un brand internațional olandez, fondat de SHV Holdings, un conglomerat olandez cu sediul în Utrecht, în parteneriat cu compania germană Metro AG. În prezent, proprietatea lanțului mondial de magazine este împărțită între diferite companii precum Metro AG în Europa (cu excepția Regatului Unit), SHV Holdings în America Latină (cu excepția Peru) și CP All în Asia. În multe țări, accesul la magazine este restricționat clienților business, iar magazinele nu sunt deschise publicului larg.

Citeste si:
ANGST, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență
ANGST, un cunoscut jucător din industria cărnii, a intrat în insolvență
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Makro, unul dintre cei mai mari retaileri din Belgia, a dat faliment