Lectură de 3 minute

18 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Mai multe produse vegane la Sezamo: cu ce restaurante colaborează supermarketul online

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Supermarketul online Sezamo, parte a grupului european Rohlik, face încă un pas înainte în angajamentul său de sustenabilitate prin dublarea sortimentului de produse plant-based.

Sursa foto: Sezamo România

Oferta Sezamo include peste 400 de produse gustoase din categoria plant-based, construind astfel cea mai variată ofertă din România, înlocuitoare de lactate și carne, ready-to-eat, dar și cu specific vegan, de la peste 25 de branduri. În plus, mai bine de o treime din sortimentul supermarketului online este vegan-friendly.

Mai mult de o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră cauzate de activitatea umană pot fi atribuite modului în care producem, procesăm și ambalăm alimente, arată un studiu recent ONU. Produsele plant-based sunt considerate cu potențial mare în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform aceluiași studiu.

Produsele plant-based sunt preparate din legume, nuci, uleiuri, cereale integrale și leguminoase, fără ingrediente de origine animală, sunt gustoase și permit o dietă mai echilibrată, care poate contribui la un stil de viață mai sănătos. Iar asta se reflectă și în obiceiurile de consum ale clienților Sezamo: încă de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, 1 din 4 coșuri de cumpărături conținea cel puțin un produs plant-based.

Prin intermediul unor parteneriate, printre care Sara Green, unul dintre cele mai cunoscute restaurante vegan din România, dar și cu Sublimmme, restaurant și cofetărie vegană cunoscută pentru prăjiturile lor raw-vegane, Sezamo oferă alimente delicioase pentru toate nevoile alimentare. În plus, Sezamo oferă o întreagă secțiune specializată dedicată veganilor cu burgeri grozavi fără carne de la Beyond Meat, alternativele plant-based de carne de la Moving Mountains și alternative pentru lactate de la peste 20 de branduri, precum NoMoMoo și Verdino.

Sezamo și-a dublat oferta de produse plant-based ca parte a angajamentului pentru sustenabilitate, alături de livrarea cu mașini electrice, în pungi reutilizabile făcute din PET reciclat și programul „Save Food”, prin care se lucrează la reducerea risipei alimentare. Astfel, își aduce contribuția pentru o lume mai sănătoasă, prin reducerea amprentei de carbon și oferirea de alternative alimentare sănătoase și gustoase.

Comanda este livrată în 3 ore sau la ora programată, cu fereastră de livrare de 15 minute sau o oră, în funcție de preferințele clienților. În plus, Sezamo oferă „Banii înapoi garantat” pentru eventualitatea în care clientul nu este mulțumit de un produs, fără întrebări suplimentare.

Toate produsele comandate sunt livrate către clienți din depozitul de 12.000 m2 situat în nordul Bucureștiului, care include spații de depozitare ambientală și unități cu temperatură controlată, care permit păstrarea produselor în condiții cât mai bune și reducerea costurile de energie.

Citeste si:
Din ce în ce mai multe comenzi pentru copii, pe Sezamo: ce reduceri pune la bătaie supermarketul online
Din ce în ce mai multe comenzi pentru copii, pe Sezamo: ce reduceri pune la bătaie supermarketul online

Sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, unul dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik s-a lansat în România în 2022, sub brandul Sezamo. Implementând tehnologie și logistică de vârf la nivel mondial pentru a livra o gamă largă de produse de calitate (10000 SKU+), Sezamo oferă o fereastră de livrare de 15 minute, cu livrare în 3 ore de la plasarea comenzii sau livrare programată.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mai multe produse vegane la Sezamo: cu ce restaurante colaborează supermarketul online