Lectură de 3 minute

25 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Magazinele Berezka: ,,Ne așteptăm la probleme logistice. Nu putem să preconizăm nimic''

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lanțul de magazine cu specific rusesc Berezka aduce o parte din produsele din magazinele din România din Rusia și Ucraina. Compania așteaptă probleme logistice în următoarea perioadă, ca urmare a conflictului dintre Rusia și Ucraina, a spus Natalia Frol, directoarea generală a Berezka România, pentru Retail.ro. 

,,O parte din produse sunt aduse de acolo, nu toate produsele din Rusia și Ucraina. Undeva la 15% din Rusia și din Ucraina. În rest sunt aduse din Europa, din Belarus, din Armenia, Georgia și Moldova. Bineînțeles, așteptăm probleme logistice. Nu putem să preconizăm nimic, nu știm la ce să ne așteptăm. Contăm pe inteligența oamenilor care înțeleg că nu noi suntem problema'', a spus directoarea generală a lanțului de magazine.

Compania a transmis joi, 24 februarie, un „nu” hotărât împotriva războiului, printr-un mesaj pe pagina de Facebook. Compania declară că oferă suport refugiaților din Ucraina, fiind în căutare de angajați pentru magazinele din România.

,,Dragi prieteni, din păcate, la momentul actual nu sunt vești bune. Războiul crunt și groaznic accelerează într-un ritm incredibil. După părerea noastră femeile, copiii și bătrânii ar trebui să părăsească Ucraina. UE oferă posibilitatea de a intra tuturor celor care nu au pașaport ucrainean, la graniță puteți declara statutul de refugiat. Berezka va oferi tot ajutorul și suportul în măsura posibilităților. Putem consilia în diverse probleme, ajuta cu angajarea, în unele cazuri vom aloca asistență gratuită'', a transmis compania.

Lanțul de magazine a declarat că are 300 de angajați, printre care și ruși din Ucraina, bulgari din Moldova, bulgari din Bulgaria, moldoveni, găgăuzi, sunt abhazi, evrei, bieloruși, români și lipoveni.

,,Nu, nu avem cum să avem probleme cu angajații. Cu angajații probabil o să încercăm să îi ținem pe toți cei care vin din Ucraina, pe refugiați, să le oferim suportul nostru și să găsească o cale să trăiască, dacă vor să plece din Ucraina. Noi ne vom dezvolta și avem nevoie de oameni care să lucreze la noi și cu ce putem vom ajuta'', a mai spus Frol.

Berezka a raportat, pentru 2020, o cifră de afaceri de 17,1 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei, având 25 de angajați. Afacerea lanțului cu produse slave a crescut cu 18,7% în pandemie, iar profitul s-a dublat, numărul personalului fiind similar, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanțelor.

Berezka a început ca o afacere de familie în septembrie 2009 în Bulgaria, la Varna. În prezent, bulgarii au depozite și trei ateliere de producție în Bulgaria, produse cu etichete private proprii. Compania intenționează să deschidă un depozit suplimentar în România și să crească rețeaua de magazine în toată țara. Compania are zece magazine, la acest moment, dintre care două în regim de franciză, în București și Ploiești.

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 

Rusia a început joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei pe mai multe flancuri. Au fost raportate explozii pe întreg teritoriul Ucrainei, în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Autoritățile ucrainene au declarat legea marțială și au raportat peste 1.100 de morți și mai bine de 300 de răniți.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Magazinele Berezka: ,,Ne așteptăm la probleme logistice. Nu putem să preconizăm nimic''