Lectură de 2 minute

08 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Încă două magazine Mega Image din București au fost amendate de ANPC, după cel de-al șaselea control al inspectorilor sanitari

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au verificat marți, 8 februarie, două supermarketuri Mega Image din sectorul 5 al Capitalei, pe care le-au amendat cu 27.000 lei.

În plus, au fost emise următoarele măsuri:

  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe

  • oprirea temporară a prestării de servicii, pentru ambele magazine, până la remedierea deficiențelor constatate.

Principalele nereguli constatate au fost:

  • Comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită

  • Comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (lovituri mecanice, prezenta mucegaiului etc.)

  • Prezența infestației cu gândaci (vii și morți, în capcane)

  • Utilizarea unor spații de depozitare igienizate necorespunzător

    Citeste si:
    România vrea să înființeze un laborator pentru a analiza mierea importată din afara UE
    România vrea să înființeze un laborator pentru a analiza mierea importată din afara UE
  • Utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate

  • Comercializarea unor preparate congelate care prezentau cantități mari de gheață în ambalaje

  • Pavimentul era neigienizat, cu zone cu încărcătură de grăsime și praf.

„Cât de curând, de la magazinele Mega Image veți putea ”cumpăra” și procese verbale întocmite de comisarii ANPC, la cât de multe s-au strâns în ultima vreme. Vor putea fi puse la dispoziția cumpărătorilor și exemplare din acestea, pentru a fi studiate și a știi la ce să fie atenți la momentul la care își fac cumpărăturile. Pe măsură ce vor constata abaterile pentru care operatorul economic a fost sancționat, consumatorii vor învăța să fie mult mai atenți la detaliile pentru care aceștia au fost amendați”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Luni, echipele de control ale Comisariatului pentru Protecția Cosumatorilor al Municipiului București (CPCMB) au fost prezente în două supermarketuri din comuna Măgurele, județul Ilfov, Mega Image și Penny, și un magazin Mega Image din sectorul 3 al Capitalei, pe care le-au amendat cu 49.000 de lei pentru neregulile constatate.

Acesta este al șaselea control pe care ANPC îl realizează în magazinele Mega Image în mai puțin de două săptămâni. Compania a amendat toate cele zece unități verificate, după ce a găsit nereguli.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încă două magazine Mega Image din București au fost amendate de ANPC, după cel de-al șaselea control al inspectorilor sanitari