Lectură de 3 minute

13 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Macromex lansează un markeplace care integrează cele două magazine online, Bocado.ro și Mercadi.ro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Macromex, companie în industria de produse alimentare pe segmentul de produse congelate, accelerează procesul de digitalizare alături de VTEX, după rezultatele pozitive obținute odată cu migrarea pe noua platformă. Astfel, compania va lansa un marketplace B2B pentru HoReCa și retail în viitorul apropiat. Totodată, Macromex vizează ca 30% din business să fie online până la finalul lui 2024, datorită soluțiilor VTEX (NYSE:VTEX), platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global.

Sursa foto: unsplash.com

Alături de VTEX, Macromex a dezvoltat două magazine online B2B – Bocado.ro, dedicată specialiștilor din HoReCa, și Mercadi.ro, dedicată resellerilor – proprietarilor de magazine alimentare. În 2021, primul an de la lansare, Macromex a tranzacționat peste 20 de milioane de euro prin cele două noi canale online de vânzare.

VTEX a sprijinit Macromex în dezvoltarea celor mai importante platforme ecommerce B2B pentru HoReCa și retail, implementând cerințele specifice celor două domenii, de la funcționalități personalizate la design, care să îndeplinească nevoile utilizatorilor și să ofere o navigare ușoară.

Continuarea procesului de digitalizare - urmează deschiderea marketplace-ului

După implementarea cu succes a magazinelor online pentru businessuri din HoReCa și retail, Macromex continuă procesul de digitalizare alături de VTEX, pentru lansarea unui marketplace integrat în cele două platforme. Primii selleri din industria alimentară vor fi listați în noul marketplace B2B, Bocado.ro, până la final de 2023, oferind astfel clienților din HoReCa posibilitatea de a adăuga în aceeași comandă produse de la furnizori diferiți, beneficiind de o eficientizare a procesului de aprovizionare.

Astfel, prin trecerea de la o platformă de o complexitate mai scazută la un întreg ecosistem cu funcționalități moderne, cum este platforma VTEX, Macromex se diferențiază de competiție, reușind să scaleze și să devină una dintre principalele destinații de achiziție online pentru clienții din HoReCa și retail.

Macromex, companie în industria de produse alimentare pe segmentul de produse congelate, este un business 100% românesc, prezent pe piață de aproape 30 de ani, cu o cifră de afaceri de 147 de milioane de euro și 430 de angajați în 2022. Macromex are o gamă largă de peste 1.400 de produse în 17 categorii, fiind lider pe piață pe segmentele de produse congelate: legume, fructe și semipreparate. În portofoliul Macromex se regăsesc brandurile proprii Edenia, Corso, La Strada, Azuris sau Casa Gruia. Compania are două depozite ultra-tehnologizate, printre care cel mai mare depozit pentru produse refrigerate, cu temperatură controlată de până la -24 grade Celsius, din România.

VTEX este platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia managerii de top și directorii de tehnologie își optimizează investițiile. Cu funcționalități complete și compozabile, platforma noastră ajută brandurile și retailerii să-și modernizeze soluțiile tehnologice și să-și reducă costurile de mentenanță prin migrarea rapidă de la sistemele vechi, conectându-și întregul lanț operațional și transformând inventarul și fulfillment-ul în avantaje competitive. În calitate de lider în domeniul platformelor de comerț digital, VTEX se bucură de încrederea a peste 2.600 de clienți B2C și B2B, printre care Carrefour, Colgate, Motorola, Sony, Stanley Black & Decker și Whirlpool, având peste 3.400 de magazine online active în 38 de țări (date pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2022).

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Macromex lansează un markeplace care integrează cele două magazine online, Bocado.ro și Mercadi.ro