Lectură de 4 minute

05 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Luciana Giurea, fost director AFI Ploiești, devine director al diviziei de dezvoltare rezidențială a companiei în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

AFI Europe anunță numirea Lucianei Giurea, fost director general al centrului comercial AFI Ploiești, în funcția de Director al Diviziei Rezidențiale, poziție din care va coordona toate proiecte imobiliare rezidențiale (de închiriat sau de vânzare) ale grupului în Romania și va asigura dezvoltarea acestei noi divizii a companiei. 

Sursa foto: AFI Europe România

În perioada următoare, activitatea ei se va concentra asupra primului proiect rezidențial destinat exclusiv închirierii pe care compania îl dezvoltă în România, AFI Home North, localizat pe Bd. Dimitrie Pompeiu, în zona de business a Capitalei.

Complexul rezidențial va cuprinde 3 clădiri distincte, cu un număr total de 380 de apartamente destinate exclusiv închirierii și 400 de locuri de parcare, pe un teren cu o suprafață de 10.200 de mp.

AFI Home North va dispune de finisaje și facilități deosebite, apartamentele fiind livrate la cheie către viitorii chiriași, care vor beneficia în exclusivitate și de un spațiu de co-working și social hub, precum și de o sală de fitness.

Luciana Giurea, în vârstă de 36 de ani, este licențiată în Drept, vorbește fluent limbile engleză și spaniolă și a avut o carieră în jurnalism înainte de a se alătura echipei AFI Europe, în 2014.

În 2017, ea a devenit Leasing Manager al diviziei AFI Malls Romania, coordonând procesul de închiriere a tuturor spațiilor comerciale din AFI Cotroceni, AFI Ploiești și AFI Brașov. În mai 2019, Luciana Giurea a fost numită director general al AFI Ploiești.

În acest context, conducerea AFI Ploiești va fi preluată de către Sorin Scîntei, Director General AFI Cotroceni, AFI Arad și AFI City Bucureștii Noi.

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie lider în domeniul dezvoltării, managementului și investițiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est. AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din țară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili și spații de retail de aproximativ 175.000 mp închiriabili. În România, compania gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari și mai dominante centre comerciale din regiunea centrală și est europeană, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV și AFI CITY. In 2023 compania a inaugurat primul parc de retail, AFI Arad (29,400 mp inchiriabili). În sectorul de birouri, AFI Europe România deține un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAȘOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMIȘOARA). În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidențial pe piața locală – prima faza a AFI City Bucureștii Noi, care include 190 de apartamente vandute integral, aducând la nivel local experiența de lungă durată câștigată pe piețele internaționale.
În 2021, AFI Europe România a achiziționat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential for Rent, prin dezvoltarea a 3 turnuri rezidențiale și un număr total de 370 de apartamente perfect adaptate nevoilor persoanelor care doresc să aibă mai multă flexibilitate, dar, în același timp, acces la o locuință modernă, cu toate serviciile de întreținere și facilitățile în imediata vecinătate. Prima faza a proiectului AFI HOME North este acum în curs de dezvoltare, urmând ca în Q1 2025 să fie livrate un număr de 244 apartamente dispuse în 2 clădiri. AFI LOFT este un concept de birouri de tip boutique, aflat acum în construcție deasupra centrului comercial AFI Cotroceni, măsurând 16,000 mp închiriabili. Chiriașii acestui proiect de birouri vor beneficia de facilitățile comerciale oferite de AFI Cotroceni, dar și de proximitatea imediată a conexiunii cu metroul, liniile de tramvai, autobuze și trolee. Proiectul țintește obținerea certificării LEED „Platinum”. În 2022, compania a inaugurat AFI Tech Park 2, a doua din cele trei faze ale parcului de business, situat pe bulevardul Progresului, precum și o galerie comercială, AFI CITY BUCUREȘTII NOI, aflată chiar lângă componenta rezidențială, la stația de metrou Laminorului. Planurile viitoare de extindere a companiei AFI Europe Romania includ dezvoltarea fazei a II-a a clădirii de birouri AFI Park Brașov (10,000 mp închiriabili), a fazei a III-a a AFI Tech Park (24,500 mp închiriabili), extinderea AFI Cotroceni cu mai multe birouri, zone comerciale și rezidențiale, dar și dezvoltări regionale.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Luciana Giurea, fost director AFI Ploiești, devine director al diviziei de dezvoltare rezidențială a companiei în România