Lectură de un minut

16 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Lpp, unul dintre cei mai mari retaileri de fashion din Polonia, nu vrea să reducă masiv din personal în 2023

Cristina Marin

Abonează-te pe  

LPP, cel mai mare retailer de fashion din Polonia, nu are în vedere reduceri "semnificative" de personal ca modalitate de diminuare a costurilor, a declarat directorul financiar de la LPP, Przemyslaw Lutkiewicz.

Sursa foto: Pixabay

"În pofida unei aşteptate încetiniri, nu avem în vedere concedieri la nivel de grup şi nici reduceri semnificative de personal", a precizat Przemyslaw Lutkiewicz, într-un comunicat de presă, adăugând că recentele majorări de costuri transfrontaliere au forţat compania să se concentreze pe raţionalizarea cheltuielilor în toate domeniile de activitate, scrie Agerpres.ro.

Anterior, la o întâlnire cu analiştii care a avut loc, Lutkiewicz a spus că rezultatele pe trimestrul al treilea arată că cheltuielile operaţionale ale LPP au crescut mai rapid decât vânzările, cu 50% în ritm anual, şi în acest context a făcut un apel pentru măsuri de reducere a costurilor. LPP, care operează în aproape 40 de ţări din Europa, Africa şi Asia şi gestionează o reţea de peste 1.800 de magazine, a decis să revizuiască costurile la orice nivel, de la un management mai bun al personalului şi până la consumul de energie din magazine, a precizat Przemyslaw Lutkiewicz la întâlnirea cu analiştii.

În plus, Przemyslaw Lutkiewicz a spus că LPP ar putea să îşi reducă depozitele şi să livreze mai multe comenzi online de la magazine, în încercarea de a reduce costurile cu logistica.

Retailerul polonez LPP, care deţine mărcile Reserved, Sinsay şi Mohito, a raportat o scădere de 37% a profitului net în trimestrul al treilea până la 395,5 milioane de zloţi (21,64 milioane de dolari), chiar dacă veniturile au crescut cu 40% până la 4,37 miliarde de zloţi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lpp, unul dintre cei mai mari retaileri de fashion din Polonia, nu vrea să reducă masiv din personal în 2023