Lectură de un minut

04 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Grupul franco-belgian Louis Delhaize, care operează cora, anunță vânzări în creștere

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Grupul belgian Louis Delhaize, care operează retailerul cora, a revenit la vânzări în creștere în 2020. Grupul, care realizează trei sferturi din vânzările sale în Franța, anunță creșteri de 0,6%, adică de până la 7,28 miliarde de euro, potrivit Retail Detail.

Creșterea este cu până 46% mai mare decât anul anterior, în ceea ce privește vânzările online. Se pare că cel mai mare profit este făcut din eCommerce, avantajos mai ales mulțumită organizării magazinelor fizice.

Aparent, amenajarea din interior este făcută în așa fel încât să se ofere cea mai mare vizibilitate pentru cea mai largă gamă posibilă, însă fără să se investească în depozite mari automatizate. Fluxul de servicii online și offline este asigurat de aceeași echipă de angajați. Astfel, configurația generează profit pe canalele digitale.

Și în Belgia, restructurarea magazinelor Match și Smatch - care a însemnat închiderea permanentă a 17 locații și disponibilizarea a peste 200 de angajați - a permis creșterea grupului și l-a făcut profitabil, iar aici toate magazinele au fost pe creștere. Și Delitraiteur, cu 41 de unități, parte din structura grupului franco-belgian, este de asemenea în ascensiune.

Retailerul anunță că planurile de viitor includ deschiderea a câte 3-4 locații în fiecare an.

CITEȘTE despre cora România: intrarea pe segmentul de proximitate și deschiderea primului magazin cora Urban și despre lansarea cora Pro, serviciu de comenzi pentru companii

Louis Delhaize Group este un grup de companii de retail din Belgia, înființat în anul 1850 și deține magazine alimentare în Belgia, Franța, Luxemburg, Ungaria și România - prezent prin hipermarketurile cora.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul franco-belgian Louis Delhaize, care operează cora, anunță vânzări în creștere