Lectură de un minut

26 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Cumpărătorii din Beijing golesc rafturile magazinelor pe măsură ce începe testarea Covid-19 populației

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Locuitorii din Beijing și-au făcut rost de alimente și de alte provizii, în timp ce cel mai mare district al orașului a început luni testarea pentru Covid-19 pentru toți locuitorii, stârnind temeri de izolare după ce zeci de cazuri au apărut în ultimele zile, potrivit ESM Magazine.   

Autoritățile din Chaoyang, unde locuiesc 3,45 milioane de oameni, au ordonat duminică seara rezidenților și celor care lucrează acolo să fie testați de trei ori săptămâna aceasta, deoarece Beijingul a avertizat că virusul s-a răspândit în oraș timp de aproximativ o săptămână.

„Mă pregătesc pentru ce e mai rău”, a spus un student absolvent din districtul Haidian din apropiere, pe nume Zhang, care a plasat comenzi online pentru zeci de gustări și 10 kilograme de mere.

Cumpărătorii din oraș au aglomerat magazinele și platformele online pentru a se aproviziona cu legume, carne proaspătă și hârtie igienică. În Shanghai, principalul blocaj al aprovizionării cu alimente a venit ca urmare a lipsei curierilor pentru a face livrări la domiciliu.

La Beijing, lanțurile de supermarketuri, inclusiv Carrefour și Wumart, au declarat că au dublat stocurile, în timp ce platforma de comerț electronic Meituan, axată pe produse alimentare, a crescut stocurile și numărul de angajați pentru sortare și livrare.

De vineri, Beijingul a raportat 70 de cazuri transmise local în opt din cele 16 districte ale sale, Chaoyang reprezentând 46 din total. Chiar și în districte precum Haidian, care nu a raportat încă niciun caz, există un sentiment de neliniște tot mai mare cu privire la aprovizionarea cu alimente, mai transmite publicația.

Sursa foto: Unsplash

Citeste si:
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cumpărătorii din Beijing golesc rafturile magazinelor pe măsură ce începe testarea Covid-19 populației