Lectură de 5 minute

09 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Lista magazinelor inaugurate în Promenada Craiova, cea mai mare investiție în retail din ultimii cinci ani

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

NEPI Rockcastle, investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est (ECE), a inaugurat, la Craiova, centrul comercial Promenada, în urma unei investiții greenfield de 136 milioane de euro. Aceasta reprezintă cea mai importantă investiție din sectorul de retail comercial din România, din ultimii cinci ani, precum și cea mai mare, ca valoare și dimensiune a proiectului, din ECE, din 2023. 

Sursa foto: NEPI Rockcastle

Zona comercială găzduiește peste 130 de magazine, printre care peste 20 de nume pentru prima dată în oraș. De asemenea, inaugurarea Promenada marchează intrarea oficială pe piața din România și ECE a brandului Lefties, parte a grupului Inditex, una dintre principalele companii internaționale de modă cu prețuri accesibile, originară din Spania.

Lista magazinelor inaugurate în Promenada Craiova, cea mai mare investiție în retail din ultimii cinci ani

  • Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează primul hipermarket din Craiova. Noul magazin este situat pe Calea Severinului, nr. 61, în incinta Promenada Craiova, unde clienții se pot bucura de o experiență completă la cumpărături.

Hipermarketul reprezintă primul format cu care Carrefour s-a lansat pe piața din România în 2001 o variată gamă de produse, accesibilă pentru toate buzunarele. Hipermarketul este deschis de luni până duminică, între orele 07:00 - 22.00. Cu o suprafață de vânzare de peste 6.000 de metri pătrați, magazinul pune la dispoziția clienților un mix de șapte case tradiționale și unsprezece case de tip self checkout.

  • Lefties, brandul Grupului Inditex, cu modă la prețuri accesibile pentru întrega familie, își continuă planul de expansiune la nivel internațional și vine în România cu deschiderea primului Digital Store, concomitent cu magazinul său online, pentru a fi accesibil întregii țări. Lefties Digital Store se află în noul centru comercial Promenada Craiova, localizat pe strada Severinului nr. 61.
  • Retailerul multi-brand din industria fashion Peek & Cloppenburg a sărbătorit marea deschidere din Craiova. În noul magazin de 2800 de mp din Promenada Craiova, P&C va oferi peste 100 de branduri sub acelasi acoperiş, astfel clientii ȋşi pot găsi ţinuta potrivită stilului personal pentru orice ocazie.

Noul magazin pe un etaj intenţionează să le ofere clienţilor un spațiu ideal pentru a găsi inspirația alegerii unei ținute care să îi reprezinte, aceștia având la dispoziție o varietate de colecții premium de la branduri de top - Hugo, Boss, Tommy Hilfiger, Joop!, Polo Ralph Lauren, Marc Cain, CK Jeans, Tommy Jeans, dar şi branduri exclusive P&C precum Jake*s, Review, McNeal şi Christian Berg.

  • Compania poloneză SMYK All for Kids, unul dintre cei mai mari retaileri din segmentul de jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru copii, deschide un nou magazin în Craiova, în cel mai nou mall din România. Retailerul ajunge astfel la 30 unități pe piața locală, pe fondul creșterii cererii pentru produse pentru copii.
  • Sportisimo a inaugurat al doilea magazin din Craiova și cel de-al 54-lea din România. Noul magazin este situat în Promenada Craiova și se întinde pe o suprafață de 782 mp.

Clienții sunt așteptați să descopere numeroase produse sportive, la prețuri accesibile, de la o varietate de branduri recunoscute la nivel internațional, precum Adidas, Nike, Puma, Columbia etc.

Parcarea destinată clienților însumează 598 de locuri, dintre care 361 sunt situate pe acoperișul clădirii. Accesul în această parcare se va face direct din bulevardul principal (Calea Severinului) prin intermediul unei pasarele. De aici, vizitatorii vor putea intra în magazin utilizând cele 3 lifturi disponibile.

În plus, parcarea de pe acoperișul magazinului Dedeman oferă o conexiune directă către cea a complexului Promenada Craiova care dispune, de asemenea, de un număr semnificativ de locuri de parcare situate pe acoperiș.

  • Flanco a deschis un nou magazin în Craiova, amplasat în cel mai nou centru comercial al orașului: Promenada Mall. Astfel, rețeaua retailerului ajunge la 160 de puncte de vânzare, amplasate în 112 orașe din țară.
  • Altex România își extinde rețeaua sa națională de locații fizice prin deschiderea unui nou magazin în cea mai nouă zona comercială a Olteniei – Craiova Promenada. Magazinul este dispus pe două etaje și se deschide joi, 5 octombrie, oferind o gamă variată de produse electro-IT și categorii completare, pe o suprafață comercială de 2.700 mp. În perioada 5 - 11 octombrie, clienții vor putea beneficia de oferte speciale la numeroase produse în cadrul Altex Craiova Promenada.
  • Sphera Franchise Group, care deține compania ce administrează în sistem de franciză brandul KFC pe plan local, și-a extins rețeaua prin inaugurarea celei de-a treia unități KFC din Craiova, cu o investiție de aproximativ 500.000 de euro.
  • Burger King, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de restaurante cu servire rapidă din lume, a deschis un nou restaurant în centrul comercial Promenada Craiova. Noul restaurant va fi situat în zona de food court a Promenada Craiova cu un spațiu de servire generos și cu opțiunea de refill pentru băuturi răcoritoare, echipa restaurantului fiind formată din 30 de angajați.

Citeste si:
AQUILA finalizează preluarea Parmafood
AQUILA finalizează preluarea Parmafood

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lista magazinelor inaugurate în Promenada Craiova, cea mai mare investiție în retail din ultimii cinci ani