Lectură de 2 minute

12 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Liliac a extins crama de la Batoș cu o investiție de 3,4 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Liliac, crama din Batoș, județul Mureș, care păstrează spiritul transilvănean tânăr prin vinurile sale, a făcut anul acesta o investiție de 3.4 milioane de euro în extinderea spațiului de producție - jumătate din investiție a venit din fonduri europene. Crama Liliac are acum o suprafață de 1500 mp, adăugând 400 mp la spațiul deja existent. 

Sursa foto: Crama Liliac

Extinderea cramei de la Batoș a crescut capacitatea de producție de la 450.000 de sticle la 600.000, adăugând liniei de producție și alte funcții. Acum, producția, îmbutelierea, etichetarea și depozitarea produselor se întâmplă într-un singur loc.

Odată cu extinderea capacității de producție de la Batoș, crama se așteaptă la creșterea vânzărilor în anul următor cu 20%, adică un număr de 550.000 de sticle vândute.

Extinderea cramei de la Batoș nu a fost doar o necesitate, ci și un vis pe care îl alimentăm de la începutul călătoriei noastre în lumea vinurilor transilvănene. Cu această extindere, suntem pregătiți să creștem vânzările cu 20% în 2024. De asemenea, în viitor ne vom concentra atenția și pe enoturism, oferind spații pentru evenimente și chiar cazare. Aceasta va fi o oportunitate pentru oameni să înțeleagă mai bine procesul de producție al vinului și să cumpere produse direct de la cramă. Dacă ai văzut de unde vine un produs și știi povestea din spatele lui, te apropii mai mult de el.

Miron Radic, general manager Liliac

Investiția aduce și posibilitatea de a acomoda noi sortimente de vin premium, butoaie de 2000 litri pentru fermentare, modernizarea laboratorului, o nouă sală de baric pentru butoaiele de stejar, dar și un nou sistem de încălzire și răcire.

Liliac, crama din Batoș, județul Mureș, păstrează vie moștenirea terroir-ului transilvănean prin vinurile sale cu spirit tânăr, revitalizând regiunea viticolă Lechința. Înființată în anul 2010, crama-butic folosește tehnici moderne de vinificație ce scot la iveală esenţa strugurilor autohtoni, copți sub soarele blând al Transilvaniei și culeşi manual din via care se întinde pe 52 de hectare, pe dealurile din Batoș (jud. Mureș) și Lechința (jud. Bistrița).

Citeste si:
Miron Radic, CEO Crama Liliac: În 2024, ne așteptăm la o creștere a vânzărilor cu 20%
Miron Radic, CEO Crama Liliac: În 2024, ne așteptăm la o creștere a vânzărilor cu 20%
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Liliac a extins crama de la Batoș cu o investiție de 3,4 milioane de euro