Lectură de 2 minute

19 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Lidl va deveni angajatorul care va plăti cel mai bine din retailul din Marea Britanie. Discounterul mărește salariile angajaților după grevele din Belgia

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lidl va deveni retailerul care își va plăti cel mai bine angajații, în Marea Britanie, după ce discounterul a decis să investească 20 de milioane de euro în creșterile salariale. Majorarea veniturilor vine după ce angajații Lidl din Belgia au intrat recent în grevă pentru a cere condiții de muncă mai bune, scrie Retail Detail. 

În Marea Britanie, Lidl a alocat 18 milioane de lire sterline, adică peste 20 de milioane de euro, pentru a investi în salarii. Această creștere face ca retailerul să ofere cele mai mari salarii de pe piața supermarketurilor din țară, astfel încât pentru unii angajați acest lucru înseamnă o creștere a salariului de peste 6%.

Începând cu martie 2022, salariile de început vor crește de la 9,50 al 10,10 lire pe oră. Cei care lucrează în Londra vor avea un salariu începând de la 11,30 lire pe oră, nu 10,85 lire. În funcție de vechime, salariile pe oră pot crește și mai mult, ajungând la 12,25 de lire în Londra și la 11,40 lire în alte orașe. Salariile cresc astfel chiar peste nivelul de trai la nivel național.

Lidl are 21.000 de angajați în Regatul Unit. Măsura ar trebui să contribuie și la atragerea de noi angajați, în contextul în care Regatul Unit suferă un deficit de forță de muncă, ca urmare a pandemiei de COVID-19 și, în special, a Brexitului.

Grevă Lidl în Belgia

De când Regatul Unit „a închis ușile europene'', tot mai puțini oameni se mută aici ca urmare a politicilor de migrație mai stricte. În plus, mulți non-britanici au părăsit și ei țara. Presiunea pe piața muncii a dus la concurență între angajatori, iar angajații din supermarketuri au parte de beneficii.

Pe de altă parte, o grevă națională a izbucnit la mijlocul lunii octombrie în Belgia. Sute de angajați ai supermarketurilor din Lidl au făcut grevă timp de o săptămână împotriva presiunii mari a muncii din magazine. În cele din urmă, s-a făcut un aranjament pentru un nou contract colectiv de muncă și ajustări în privința organizării muncii pentru a reduce presiunea. Acestea au inclus automatizarea sarcinilor și angajarea mai rapidă a personalului nou.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ peste 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Citeste si:
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl va deveni angajatorul care va plăti cel mai bine din retailul din Marea Britanie. Discounterul mărește salariile angajaților după grevele din Belgia