Lectură de un minut

03 Jul 2015 - Știri și Noutăți

Lidl si Kaufland au primit in 10 ani fonduri de aproape 900 milioane de dolari de la IFC si BERD

Abonează-te pe  

Supermarketurile Lidl si Kaufland, detinute de Schwarz Group, au beneficiat in zece ani de fonduri de aproape 900 milioane de dolari de la o divizie a Bancii Mondiale si BERD, pentru extinderea in Europa Centrala si de Est.

Mandatul acestor institutii finantate cu bani publici este de sustinere a dezvoltarii in tarile in care investesc. Banca Mondiala are si rolul specific de reducere a saraciei, scrie Mediafax.

Potrivit bancilor, finantarea Lidl si Kaufland ajuta cele doua companii sa se extinda in Europa Centrala si de Est, sa creeze locuri de munca, noi piete pentru producatorii locali si sa aduca produse de calitate dar accesibile consumatorilor saraci, se arata intr-un articol al The Guardian.
Finantarea cu fonduri publice a unor companii private este criticata insa de sindicate. "Ideea ca injectia de capital in multinationale va duce la dezvoltare durabila s-a dovedit mereu falsa in ultimii 20 de ani", a declarat Luiz Vieira, coordonator al Bretton Woods Project, o organizatie non-guvernamentala care monitorizeaza Banca Mondiala.

Cititi tot articolul pe Wall-Street.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl si Kaufland au primit in 10 ani fonduri de aproape 900 milioane de dolari de la IFC si BERD