Lectură de 2 minute

22 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Lidl inaugurează trei magazine noi, în orașele București, Pitești și Tecuci

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lidl continuă investițiile pe plan local prin inaugurarea a trei noi magazine pe 24 februarie: unul în București, unul în Pitești, iar cel de-al treilea în Tecuci. Noul magazin Lidl din București este situat pe Bulevardul Basarabia, Nr. 246, cel din Pitești este situat pe Calea Drăgășani, Nr. 20, iar cel din Tecuci se află pe Strada 1 Decembrie 1918, Nr. 109.

Cele trei magazine noi inaugurate dispun fiecare de o suprafață de vânzare de peste 1.200 de metri pătrați. Noul magazin Lidl din București dispune de peste 120 de locuri de parcare, cel din Tecuci de peste 65 locuri de parcare, în timp ce noua unitate din Pitești pune la dispoziția clienților 85 de locuri de parcare. În plus, magazinele din București și Pitești au în parcări o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Noul magazin Lidl din Tecuci, situat pe Strada 1 Decembrie 1918, Nr. 109, înlocuiește o unitate situată la aceeași adresă, care a fost închisă pe data de 04 aprilie 2021, deoarece nu mai corespundea standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți.

Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noile magazine Lidl din București, Pitești și Tecuci dispun de soluții și tehnologii moderne, printre care se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare, ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

În plus, noua unitate din București dispune de un acoperiș verde, care oferă o multitudine de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

În 2020, discounterul Lidl a detronat Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise în 2020 a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape 1 miliard de lei.

Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 10.000 de membri activi, care își desfășoară activitatea în toate județele.

Sursa foto: Pixabay

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl inaugurează trei magazine noi, în orașele București, Pitești și Tecuci