Lectură de 2 minute

22 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Lidl oferă vouchere pentru achiziția de produse de igienă intimă și se implică în fenomenul period poverty

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Lidl anunță două noi inovații și oferă gratuit femeilor din Irlanda produse de igienă intimă, în timp ce în Germania se vor putea face plăți contactless prin intermediul aplicației proprii, Lidl Pay, notează Retail Detail

În Irlanda, lanțul de supermarketuri se angajează să contribuie la combaterea fenomenului social “period poverty”, care abia de curând a intrat în centrul atenției. Acesta înseamnă lipsa accesului la educația și produsele de igienă menstruală, precum și a facilităților din acea perioadă.

Astfel, Lidl va asigura gratuit tampoane sau absorbante femeilor care au dificultăți financiare în a le procura. Produsele de igienă intimă pot fi solicitate prin intermediul aplicației Lidl, iar printr-o cerere dedicată le va fi distribuit lunar un cupon sau voucher de cumpărături pentru achiziția celor necesare.

Lidl, vouchere pentru produsele intime pentru femei

Conform unor studii locale, aproape jumătate dintre fetele din Irlanda, cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani, au probleme financiare când vine vorba despre capacitatea de a-și procura produsele de îngrijire menstruală.

Inițiativa Lidl și-a propus să ofere beneficii și persoanelor fără adăpost, care nu dispun de un smartphone, motiv pentru care compania se angajează să doneze produse către diverse asociații.

Plata contactless în Germania prin aplicația Lidl Plus

La fel de importantă este lansarea Lidl Pay pe piața internă germană a retailerului. Prin intermediul aplicației Lidl Plus, clienții au posibilitatea să plătească contactless. Aceasta este activată la ieșirea din magazin, la checkout, atât pentru valorificarea cupoanelor digitale, cât și pentru achitarea achizițiilor.

Sistemul funcționează prin transfer instantaneu și, prin urmare, este independent de cardul de credit al clientului. De asemenea, plata nu se face prin NFC, ci prin scanarea unui cod QR. Cumpărătorii trebuie să confirme plata în aplicație introducând codul PIN sau prin recunoașterea amprentei.

În Polonia și Spania, clienții folosesc serviciul Lidl de plăți de ceva timp. De la izbucnirea pandemiei Covid-19 în 2020 s-au efectuat mai multe teste în Germania, dar abia acum aplicația este lansată și disponibilă la nivel național. Pentru a încuraja consumatorii să utilizeze noua funcție, aceștia vor primi un voucher de 5 euro pe care să-l folosească la prima plată făcută prin intermediul aplicației.

Citeste si:
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl oferă vouchere pentru achiziția de produse de igienă intimă și se implică în fenomenul period poverty