Lectură de un minut

07 Sep 2017 - Știri și Noutăți

Lidl deschide maine Muzeul Camarilor Romanesti

Abonează-te pe  

Incepand de maine, 8 septembrie, pe toata durata weekend-ului, curiosii care doresc sa descopere povestea preparatelor autohtone cele mai cunoscute, sunt invitatia la Muzeul Camarilor Romanesti, unde vor avea parte de o incursiune ampla in diversitatea de gusturi si retete traditionale.

Acesta este deschis in Muzeul National Cotronceni si a fost inspirat de aventurile vhefilor Florin Dumitrescu si Andrei Aradits, cand au fost in calatoria Caiutatorilor de Camari, cand au cutreiart regiunile romanesti, pentru a gusta preparate originale inscrise de romani.

De la inceputul lunii martie si pana la finalul lui iunie, echipa Lidl a ajuns in camarile a zeci de romani care si-au inscris in competitie cele mai gustoase retete originale. Miza a fost desemnarea preparatului castigator, care va ajunge pe rafturile magazinelor Lidl din intreaga tara, ca parte a gamei de produse Camara Noastra. In finala vor fi jurizate 13 preparate - disponibile aici.

Incursiunea in gastronomia autohtona traditionala a inspirat Lidl in crearea Muzeului Camarilor Romanesti, primul muzeu de tip pop-up care ilustreaza evolutia preparatelor reprezentative romanesti, specifice fiecarei regiuni din tara. Calatoria Cautatorilor de Camari anunta inca din debut o diversitate de gusturi autentice.

  • In prima zona din cadrul Muzeul Camarilor Romanesti, publicul este asteptat cu povestile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din Romania, intr-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate. Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul in care a evoluat, in timp, aranjarea preparatelor in farfurie.
  • A doua zona include popasul in Galeria de Arome, oaspetii avand parte de surprize si provocari la tot pasul. In cea de-a doua zona, oaspetii vor putea gusta un meniu special creat de Lidl, cu produse din gama Camara Noastra.

Muzeul Camarilor Romanesti isi deschide pentru prima oara portile in Bucuresti, in perioada 8 – 10 septembrie si va ajunge ulterior in alte 3 orase din tara: Timisoara (intre 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (intre 27 - 29 octombrie, in incinta Muzeului Brukenthal) si Cluj-Napoca (intre 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl deschide maine Muzeul Camarilor Romanesti