Lectură de 2 minute

21 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Lidl are disponibile locuri de muncă pentru refugiații ucraineni

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Discounterul oferă refugiaților ucraineni poziții pentru care nu este nevoie de experiență anterioară și nici de cunoașterea limbii române. Locurile de muncă sunt deschise în magazinele Lidl din toată țara și în cele cinci depozite ale retailerului.

Lidl România continuă măsurile de sprijin pentru refugiați și oferă oportunități de angajare în cele peste 320 de magazine din toată țara, pe poziția de vânzător, și în cele cinci depozite din Chiajna, Iernut, Nedelea, Lugoj și Roman, pe poziția de lucrător depozit. Pentru ocuparea acestor poziții nu este necesară experiența anterioară și nici cunoașterea limbii române. Pentru a aplica, cetățenii ucraineni trebuie să acceseze site-ul cariere.lidl.ro, unde vor găsi toate detaliile necesare în limba ucraineană.

Această inițiativă vine în completarea a ceea ce a făcut deja Lidl România pentru a sprijini refugiații, precum donațiile de produse alimentare și de îmbrăcăminte începute de companie încă de luna trecută. În plus, Lidl România, în parteneriat cu rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente, organizează din 3 martie o colectă de produse neperisabile destinată tot acestora, colectă care are acum loc în 110 magazine din 40 de localități.

Produsele care pot fi donate în cutiile de la ieșirea din magazine sunt semnalizate la raft. Băncile pentru Alimente distribuie produsele către organizații nonguvernamentale care au ca beneficiari persoane refugiate.

În 2020, discounterul Lidl a detronat Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise în 2020 a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape un miliard de lei.

Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 10.000 de membri activi, care își desfășoară activitatea în toate județele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl are disponibile locuri de muncă pentru refugiații ucraineni