Lectură de 2 minute

15 Feb 2018 - Știri și Noutăți

Lidl a deschis noul sediu central - una dintre cele mai sustenabile cladiri de birouri din tara

Abonează-te pe  

Lidl Romania a terminat constructia si amenajarea noului sediu central al companiei. Proiectul este unul inovator reducand impactul asupra mediului gratie tehnologiei eficiente de constructie de ultima generatie.

 

Printre dotari si facilitati angajatii Lidl vor dispune de sala de fitness, cantina sau cafenea.

Cladirea are o suprafata de peste 12.500 mp2 si se afla in vecinatatea celui mai verde magazin din portofoliul Lidl. Sediul central Lidl Romania este format din doua cladiri separate care comunica intre ele:

  • prima dintre ele are patru etaje si cuprinde zonele cu facilitati pentru angajati,
  • a doua are sase etaje si este compusa din doua corpuri simetrice, cu spatii de birouri

Realizata in parteneriat cu Skanska, cladirea a fost proiectata pentru a indeplini cerintele sistemului de evaluare britanic BREEAM.

Proiectul a utilizat materiale de constructie certificate, reciclate si reciclabile, integrand, totodata, unele dintre cele mai avansate solutii tehnologice disponibile in domeniul constructiilor. Cladirea foloseste exclusiv materiale de constructie sustenabile. Mai mult, 50% din termoizolatii sunt realizate din materiale reciclate.

Fatada inteligenta a cladirii incorporeaza un sistem automatizat de umbrire, care permite reglajul obloanelor, in functie de intensitatea si pozitia soarelui. Mai mult, sistemul este prevazut cu geam tripan, ceea ce contribuie la minimizarea transferului termic. In plus, indiferent de sezon, incalzirea si racirea intregii cladiri sunt asigurate exclusiv printr-un sistem de 78 de sonde geotermale si pompe de caldura, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosfera optima in interior. Totodata, sediul foloseste un sistem de iluminare LED, cu senzori, ce eficientizeaza consumul de energie electrica.

Conceptul sediului central Lidl, Romania Surprinzatoare, integreaza atat angajamentul companiei pentru sustenabilitate, cat si obiectivul sau de a-si surprinde angajatii cu facilitati moderne, pentru un confort sporit la locul de munca. Fiecare nivel al cladirii este asociat unei zone ale tarii, iar o parte dintre cele 25 de sali de intalniri sunt denumite dupa locuri unice si surprinzatoare din Romania.

Activitatea de lucru se desfasoara in birouri de tip open-space, ce pot acomoda pana la 360 de spatii individuale.

Una dintre principalele facilitati destinate angajatilor este sala de fitness de 230 mp2, deschisa de luni pana duminica, intre orele 6:30 – 23:00 si dotata cu aparate de ultima generatie. Angajatii pot lua masa la cantina de la parterul cladirii, care ofera un meniu variat si gustos, preparat cu produse si ingrediente de la Lidl, atat pentru micul dejun, cat si pentru masa de pranz.

Noul sediu Lidl este prevazut cu 233 de locuri de parcare, situate la nivel subteran si suprateran – suficiente pentru angajatii care doresc sa vina la birou cu masina, 7 statii de incarcare a masinilor electrice si 40 de locuri pentru cei care opteaza sa vina la birou cu bicicleta.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl a deschis noul sediu central - una dintre cele mai sustenabile cladiri de birouri din tara