Lectură de 2 minute

12 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Lidl a colectat și donat aproximativ 58 de tone de alimente de Crăciun pentru Banca pentru Alimente

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

În perioada 1 iulie – 31 decembrie 2021, Lidl a organizat o campanie de donații la casele de marcat, pentru a susține Federația Băncilor pentru Alimente din România. Suma de 117.000 de lei, donată de clienții Lidl și dublată de retailer până la 234.000 de lei, va fi folosită de către Federație pentru a continua dezvoltarea infrastructurii rețelei Băncilor la nivel național. Totodată Lidl România a organizat în luna decembrie cea de-a patra colectă de alimente, ce a avut loc în 171 dintre magazinele retailerului, din 75 de localități din toate regiunile țării, prin care au fost strânse 58 de tone de alimente.

Produsele cel mai frecvent donate au fost alimentele de bază, precum făină, ulei, paste, zahăr, orez, mălai și conserve. La această ediție a campaniei de colectare au participat toate cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente ale rețelei, din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați.

Alimentele strânse în cadrul campaniei au fost distribuite către cele 218 ONG-uri partenere ale rețelei de Bănci pentru Alimente, din toată țara. Printre organizațiile beneficiare se numără cămine de bătrâni și centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fără adăpost.

În a doua parte a anului 2021, Lidl România și-a implicat clienții în susținerea combaterii risipei alimentare, prin două inițiative de sprijinire a rețelei naționale a Băncilor pentru Alimente: campania de donații de la casele de marcat desfășurată între 1 iulie – 31 decembrie 2021 și cea de-a patra colectă de alimente organizată de retailer în parteneriat cu rețeaua, ce a avut loc între 1-28 decembrie 2021 și a sprijinit 218 ONG-uri partenere, ce au în grijă persoane din medii vulnerabile.

Lidl România este partener fondator al tuturor Bâncilor pentru Alimente din rețeaua națională. Retailerul susține financiar costurile pentru începerea activității în fiecare Bancă Regională înființată și o parte din costurile de funcționare, dar contribuie și la dezvoltarea infrastructurii pentru o asemenea rețea. De la începutul parteneriatului din 2016 și până în acest moment, retailerul a investit peste 4,7 milioane de lei în dezvoltarea rețelei de Bănci pentru Alimente din România și a donat către aceasta peste 550 de tone de produse alimentare.

În prezent, există Bănci Regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl a colectat și donat aproximativ 58 de tone de alimente de Crăciun pentru Banca pentru Alimente