Lectură de un minut

03 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Lidl a colectat în campania de Paște cele mai multe alimente de până acum pentru nevoiași

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lidl a desfășurat în perioada 19 aprilie – 16 mai 2021, în colaborare cu rețeaua Băncilor pentru Alimente, cea de-a treia ediție a campaniei de colectare de alimente, în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Cu ajutorul clienților, s-au strâns peste 31 de tone de alimente, cea mai mare cantitate colectată până acum într-o astfel de campanie organizată de Lidl.

Alimentele au fost distribuite prin intermediul celor 8 Bănci către peste 10.000 de beneficiari finali, cu ajutorul a peste 140 de organizații partenere din București și alte 16 județe.

Campania de colectare de alimente adresată clienților, organizată de Lidl în această primăvară, s-a desfășurat în 120 de magazine Lidl din 40 de localități. Cea mai mare cantitate de produse – peste 6 tone, a fost strânsă în magazinele Lidl din București și împrejurimi. Produsele cel mai frecvent donate au fost alimentele de bază, precum făină, ulei, paste, zahăr, orez, mălai și conserve.

Alimentele strânse în cadrul campaniei au fost distribuite către peste 10.000 de beneficiari finali cu ajutorul celor peste 140 de ONG-uri partenere ale rețelei de Bănci pentru Alimente, din București și din județele Arad, Bacău, Brașov, Bihor, Cluj, Constanța, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Timiș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea și Olt. Printre organizațiile beneficiare se numără cămine de bătrâni și centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fără adăpost.

Lidl este partener al rețelei de Bănci pentru Alimente din România încă de la fondarea primei astfel de organizații, în București, în 2016.

În prezent, există Bănci pentru Alimente în București, Cluj-Napoca, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța și Craiova, cea din urmă fiind recent inaugurată. În cursul acestui an, rețeaua urmează să deschidă o nouă bancă regională și la Galați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl a colectat în campania de Paște cele mai multe alimente de până acum pentru nevoiași