Lectură de 2 minute

10 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Lidl a avut mai mulți producători locali de fructe și legume și furnizori pentru întreg sortimentul de produse, în 2020

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Peste 91% din totalul de furnizori care aprovizionează Piața Lidl în vârf de sezon provin din România, conform noului raport de sustenabilitate publicat de companie, în anul financiar 2020. Volumul de fructe și legume românești achiziționate de retailer a crescut cu peste 28%, cantitatea totală depășind 118.000 de tone pe parcursul întregului an.

Peste 46.500 tone de deșeuri reciclabile au fost trimise la centrele de reciclare, în 2020, cu peste 24% mai mult ca anul precedent. Printre materialele care au fost colectate de companie în cadrul rețelei au fost: folie și plastic, carton și hârtie, fier, lemn, baterii și deșeuri provenite din echipamente electronice și electrice.

Lidl a donat 198 de tone de produse alimentare și 90 de tone de produse nealimentare către rețeaua Băncilor pentru Alimente din România, dar și 459 de tone de hrană pentru animale către ONG-uri care administrează adăposturi pentru animale.

Valoarea investițiilor sociale ale retailerului a fost de aproximativ 30 milioane de lei, pentru a susține peste 90 de ONG-uri.

În perioada 1 martie 2020 – 28 februarie 2021, 100% din camioanele cu care compania a transportat marfă au avut motoare Euro 5 și Euro 6, față de 79% în anul financiar anterior.

La finalul anului fiscal 2020, Lidl punea la dispoziție 104 puncte de încărcare a autovehiculelor electrice la nivel național.

În 2020, discounterul Lidl a detronat Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise în 2020 a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape un miliard de lei.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ peste 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Citeste si:
Ghinioanele se țin scai de Lidl. Retailerul retrage un alt produs care poate declanșa boli gastrointestinale severe
Ghinioanele se țin scai de Lidl. Retailerul retrage un alt produs care poate declanșa boli gastrointestinale severe

Sursa foto: Facebook BurgerFest

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl a avut mai mulți producători locali de fructe și legume și furnizori pentru întreg sortimentul de produse, în 2020