Lectură de 2 minute

19 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Libris investește 4 milioane de euro în depozitul de carte din Brașov și în tehnologie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Librăria online Libris investește 4 milioane de euro în următorii trei ani în depozitul de carte din Brașov, care se va dubla și în tehnologie, potrivit unui comunicat de presă.

Investiția în tehnologii, servicii tech și digitale care va permite companiei să ofere clienților recomandări personalizate și un motor de căutare dezvoltat special pentru carte este estimată la 1 milion de euro.

Investițiile făcute în ultimii 3 ani în depozitul de carte de la Brașov, cu o suprafață totală de 5.000 de metri pătrați, se ridica la aproape 5 milioane de euro și asigură un stoc permanent de 1 milion de volume, având capacitatea de a crește până la 3 milioane de volume.

Înscrie-te la conferința retailArena: A Game of The Future și află cele mai noi informații din industrie și sfaturi de la profesioniștii din piață.

Libris are o nouă identitate vizulă

Libris marchează trei decenii de existență pe piața de carte cu o nouă identitate vizuală. Website-ul Libris.ro, destinație vizitată lunar de peste 800.000 persoane interesate de cărți și experiențe culturale se schimbă complet și pune mai mult în lumina reflectoarelor pe cărți și autori. Cititorii vor regăsi, pe lângă selecția de 50.000 titluri în limba română și peste 235.000 titluri în limba engleză, o varietate de recomandări de lectură, recenzii și opțiuni de a răsfoi volumele preferate înainte de achiziție.

În anul care marchează trei decenii pe piața de carte, comanda medie pe Libris a depășit pragul de 100 de lei, în creștere cu 10% față de perioada similară din 2020 și cu 25% față de 2019. Cele mai mari creșteri față de anul 2019 s-au înregistrat pe segmentul de dezvoltare personală (48%), biografii (33%) și cărți pentru copii (19%). În raport cu 2020, biografiile și dezvoltare personală au avut creșteri de 25%, respectiv 20%.

Afacere 100% românească, Libris a intrat pe piața de carte în 1991, cu librăria Șt. O. Iosif din Brașov. În 2009, apare Libris.ro care, în 12 ani de existență în online, a devenit nume de referință pe segmentul de librării, livrând comenzi către 1,6 milioane de clienți din întreaga lume.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Libris investește 4 milioane de euro în depozitul de carte din Brașov și în tehnologie