Lectură de un minut

26 Mar 2018 - Știri și Noutăți

“Let’s Do It, Romania!” si Kaufland Romania au pus bazele celei mai mari comunitati de profesori care vor contribui la o Romanie curata

Abonează-te pe  

In cadrul proiectului Let’s Get Green! 2931 de cadre diactice din toate judetele tariI au participat la sesiuni de formare in domeniul protectiei mediului, in perioada noiembrie 2017 - ianuarie 2018. Astfel, “Let’s Do It, Romania!” si Kaufland Romania au pus bazele celei mai mari comunitati de profesori care vor contribui la realizarea celei mai ample campanii de protectia mediului.

Cu sprijinul echipelor judetene Let’s Do It, Romania! cadre didactice din aproximativ 500 de scoli si licee au acumulat cunostinte cheie despre protejarea mediului, combaterea risipei, colectarea separata a deseurilor si modul de reciclare al acestora.

Andrei Cosuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!” a declarat: "Toti dorim sa ne putem bucura de spatiile verzi din localitatile noastre si stim ce efecte negative are poluarea asupra acestora si asupra vietii noastre, in general. La nivel de Romania, riscam penalitati daca nu diminuam aceste efecte prin proiecte eficiente si sustenabile. "Let`s Get Green!", proiectul nostru de educatie ecologica in scoli, contribuie la formarea unei generatii viitoare de adulti responsabili fata de mediu. Este un proiect cheie in strategia "Let`s Do It, Romania!", pentru ca ne dorim sa avem un impact real si pe termen lung pentru a dezvola problemele de mediu din Romania”.

Retail jobs

In prezent, la nivelul fiecarei unitati de invatamant participante in campania Let’s Get Green! se desfasoara sesiuni de formare, urmand sa se faca activitati practice precum colectarea selectiva a deseurilor la scoala si acasa, ecologizari in comunitate, amenajari de spatii verzi si activitati creative, cu ajutorul carora elevii vor deveni mai responsabili fata de mediu.

Let`s Get Green! este prima competitie nationala dedicata unitatilor de invatamant, cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu. Pe langa premiul cel mare – o transformare a scolii castigatoare in valoare de 15.000 de euro, in cadrul proiectului Let’s Get Green! vor mai fi acordate 2 premii II, in valoare de 10 000 de euro fiecare, 3 premii III, in valoare de 7500 euro fiecare si 3 mentiuni, in valoare de 2250 euro fiecare. Anuntarea scolii castigatoare se va face la inceputul lunii iunie 2018.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  “Let’s Do It, Romania!” si Kaufland Romania au pus bazele celei mai mari comunitati de profesori care vor contribui la o Romanie curata