Lectură de un minut

11 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Leroy Merlin deschide trei magazine în 2022 și 2023, în Brașov, Pitești și vestul țării

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin are în plan să deschidă trei noi magazine în 2022 și 2023, unul în Brașov, în luna mai a acestui an și două anul viitor, în Pitești și vestul țării, a declarat CEO-ul companiei, Frederic Lamy, într-un interviu pentru Retail.ro.

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei, raportând o creștere de 38,8%, după ce a deschis un singur magazin nou, la Târgoviște. Pentru anul acesta, planul este să ajungă la vânzări de 3,5 miliarde de lei.

Unitatea din Târgoviște, deschisă în luna mai, are o suprafață mai mică decât celelalte spații comerciale deținute în țară, de circa 10.000 de metri pătrați. Acesta este al doilea magazin cu format mic, după cel deschis în Electroputere Parc din Craiova.

Magazinul din Brașov va fi inaugurat în primele săptămâni din luna mai. Circa 100 de oameni vor fi angajați în noua unitate din Brașov, care va colabora cu cea existentă.

„Vrem să ne extindem numărul de magazine, iar până în 2024 vrem să ajungem la 25 de magazine”, a spus Lamy în cadrul interviului.

Leroy Merlin este o companie care activează pe piața de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit. Companie din cadrul ADEO, Leroy Merlin deține 800 de magazine în 15 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud și are peste 115.000 de angajați.

În România funcționează 19 magazine Leroy Merlin, cu peste 2.000 de angajați în 14 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Târgoviște și Oradea.

Citeste si:
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Leroy Merlin deschide trei magazine în 2022 și 2023, în Brașov, Pitești și vestul țării