Cei care mănâncă această pâine cu canabis de la Le Pain Quotidien nu se vor droga, întrucât semințele din care este elaborată conțin puțin sau deloc THC (ingredientul activ din canabis care asigură efectul halucinogen), potritiv RetailDetail.eu.
Pâinea este fabricată dintr-un amestec de semințe de canabis decojite și necojite, făină de canabis măcinată, aluat vegetal și făină integrală organică.
În plus, fabricantul susține că în mod cert este o pâine sănătoasă, întrucât semințele de cânepă conțin vitaminele B și E, minerale precum magneziu, potasiu, fier, zinc și fosfor, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6. Totodată, acestea conțin, în proporții de peste 60%, fibre solubile și proteine esențiale pentru sănătatea intestinală.
Rețeta a fost concepută de fondatorul Alain Coumont în colaborare cu Canbe Farm, cultivatorul de canabis din regiunea Wallon Brabant.
Mai mult, CEO-ul Annick van Overstraeten spune că este „cea mai ecologică pâine a noastră de până acum.” Planta de canabis stochează anual până la 15 tone de dioxid de carbon (CO2) la hectar, adică echivalentul scoaterii de pe șosele a 9 autoturisme.
De asemenea, această plantă face ca solul să fie sănătos și nu are nevoie de o cantitate suplimentară de apă, deoarece rădăcinile sale pot căuta apă până la mai mult de un metru adâncime.
Întreaga plantă poate fi utilizată în diverse domenii, de la textile și hârtie până la materiale de termoizolare: cu alte cuvinte, nu există deșeuri.
Ce ar putea să le pună bețe-n roate olandezilor de la FrieslandCampina, în România, în 2023? Răspunsul lui Ferenc Szecskó, CEO-ul companiei

Începând de vineri, pâinea cu canabis va fi pusă în vânzare în toate cele 54 de brutării și restaurante din Belgia, Olanda, Franța și Marea Britanie.