Lectură de 2 minute

07 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Le Pain Quotidien, lanțul de brutării care a creat pâinea cu canabis, părăsește piața din Marea Britanie 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lanțul belgian de brutării Le Pain Quotidien și-a închis aproape toate filialele din Marea Britanie, deoarece Brexit-ul face aproape imposibilă continuarea deservirii pieței britanice.   

Sursa foto: Unsplash

Breadxit?

Le Pain Quotidien închisese deja majoritatea localurilor sale britanice în urma unei runde anterioare de reducere a costurilor în 2020, dar săptămâna trecută, nouă din cele zece puncte de vânzare rămase i-au urmat și ele exemplul. Acest lucru ar costa 250 de locuri de muncă, relatează RetailDetail.eu.

Lanțul a căutat un cumpărător interesat, dar nu a găsit unul, ceea ce a însemnat sfârșitul pentru opt unități din Londra și unul din Oxford. Site-ul de știri locale MyLondon raportează chiar că filiala britanică a Le Pain Quotidien, BrunchoUK, a intrat în administrare. Singura excepție este nava amiral din stația St Pancras, lângă terminalul Eurostar din Londra, întrucât aceasta este administrată de o altă companie.

Brexit și Covid

CEO-ul Annick Van Overstraeten atrage atenția asupra consecințelor Brexitului, în urma căruia "Londra a devenit o piață foarte dificilă". În plus, după pandemie, mai puțini oameni merg zilnic la muncă în centrul orașului, în timp ce chiriile rămân la fel de ridicate ca înainte.

Cu toate acestea, lanțul speră să se dezvolte din nou pe piața britanică prin franciză, plan pe care îl are de fapt de mai mulți ani. De fapt, înainte de reorganizarea din 2020, Le Pain Quotidien avea încă 26 de unități în Marea Britanie.

Pâine cu canabis

Le Pain Quotidien deține un total de 54 de brutării și restaurante din Belgia, Olanda, Franța și Marea Britanie. La începutul acestui an, Le Pain Quotidien, lanțul belgian de brutării a scos pe piată o pâine cu canabis ecologică, care nu emite CO2. Produsele pe bază de plantă de canabis sunt în creștere în ultimii ani, în parte datorită proprietăților lor sănătoase.

În plus, fabricantul a declarat că în mod cert este o pâine sănătoasă, întrucât semințele de cânepă conțin vitaminele B și E, minerale precum magneziu, potasiu, fier, zinc și fosfor, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6. Totodată, acestea conțin, în proporții de peste 60%, fibre solubile și proteine esențiale pentru sănătatea intestinală.

Rețeta a fost concepută de fondatorul Alain Coumont în colaborare cu Canbe Farm, cultivatorul de canabis din regiunea Wallon Brabant.

Citeste si:
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Le Pain Quotidien, lanțul de brutării care a creat pâinea cu canabis, părăsește piața din Marea Britanie