Lectură de 3 minute

23 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Lavazza lansează Qualità Oro Mountain Grown, sortimentul premium de cafea, în România

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul italian Lavazza, unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, prezent și pe piața locală, dezvăluie rețetele celor mai populare băuturi italiene de vară, realizate pe bază de cafea odată cu lansarea sortimentului premium Qualità Oro Mountain Grown, în România.

Noul sortiment Qualità Oro Mountain Grown vine în completarea gamei de produse Qualità Oro, deja prezentă pe piața din România. Qualità Oro Mountain Grown este o cafea Arabica 100% creată cu ajutorul varietăților de Arabica, crescute pe terenurile montane fertile. Cafeaua crește la altitudini de peste 2.000 de metri, acolo unde fructele de cafea se coc mai încet, din cauza fluctuațiilor mari de temperatură.

Cele două rețete recomandate de Lavazza

Granita siciliană, răcoritoarea cafea italiană

Una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare de vară din Italia este granita siciliană, o băutură pe bază de cafea.

Cum pregătești granita de cafea cu cremă de ricotta:

  • Pentru granita: 500ml cafea Lavazza, 100g zahăr, 50 ml apă, ½ baton de vanilie

  • Pentru cremă: 125g ricotta din lapte de vacă, 25g zahăr pudră, 4 felii de brioșă

Pregătirea granitei

Citeste si:
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
  • Se pregătește cafeaua la cafetiera moka sau la espressor.

  • Se adaugă zahăr și puțină vanilie și se dă în clocot.

  • Se toarnă totul într-un castron și se pune în congelator.

  • Se amestecă cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.

Pregătirea cremei și a napolitanelor din brioșe

  • Amestecați cu un tel ricotta și zahărul pudră până când obțineți o cremă omogenă și apoi puneți-o la frigider.

  • Prăjiți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.

Servire

  • Serviți granita într-un pahar, garnisită cu o lingură de ricotta dulce și o napolitană din brioșă.

Cafeaua în stil Salento

Cafeaua în stil Salento este o băutură rece, care are la bază cafea și lapte de migdale, o rețetă ce vine din sudul Italiei. Un sfat al experților italieni este să se înceapă pregătirea ei cu câteva ore înainte de servire, pentru ca laptele să aibă timp suficient să înghețe.

Cum pregătești o cafea în stil Salento

  • o ceașcă de cafea espresso Lavazza, 300 ml apă, 100 g sirop de lapte de migdale

Pregătirea cuburilor înghețate de lapte de migdale

  • Diluați 100 g de sirop de lapte de migdale cu apă rece.

  • Turnați amestecul într-o tavă pentru cuburi de gheață și introduceți în congelator timp de cel puțin 3 ore.

Metodă de pregătire

  • Preparați un espresso folosind cafeaua Lavazza, fie într-o cafetieră moka sau un espresso.

  • Scoateți cuburile de lapte de migdale din formă și puneți 6 sau 7 cuburi într-un pahar mare.

  • Turnați cafeaua fierbinte peste gheață fără a o îndulci.

Lavazza, înființată în Torino, în 1895, este dețnută de familia Lavazza de patru generații. Compania are peste 4.000 de anagajați și operează în prezent în peste 140 de țări de pe glob, printr-o rețea de subsidiare proprii și distribuitori. Aproximativ 70% dintre veniturile grupului sunt generate de către piețele externe Italiei. În 2020, grupul Lavazza a raportat venituri totale de 2.085 miliarde de euro și un cash operațional de 125 milioane de euro.

Companiile care fac parte din grupul Lavazza sunt Carte Noire Franța și ESP (achiziționată în 2016, respectiv în 2017), Merrild Danemarca (cumpărată în 2015), Kicking Horse Coffee din America de Nord (preluată în 2017), Nims din Italia (achiziționată în 2017) și Blue Pod Coffee Co din Australia (preluată în 2018). La sfârșitul anului 2018, în urma unei achiziții, a fost creată divizia Lavazza Professional, care include Office Coffee Sector (OCS) și sistemele de aparate de tip vending Flavia și Klix.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lavazza lansează Qualità Oro Mountain Grown, sortimentul premium de cafea, în România