Lectură de 3 minute

18 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Lavazza lansează o nouă gamă sustenabilă de capsule de cafea

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Lavazza lansează în România capsulele de cafea neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon  și compatibile cu aparatele originale Nespresso. 

Sursa foto: Lavazza

Qualità Oro, Crema e Gusto, ¡Tierra! For Planet, Espresso Maestro Lungo, Espresso Maestro Intenso, Espresso Maestro Classico, Espresso Maestro Ristretto și Espresso Maestro Dek reprezintă prima gamă de capsule din aluminiu a brandului Lavazza care compensează emisiile de dioxid de carbon rezultate din producție, se arată într-un comunicat al companiei.

Amestecurile care fac parte din noua gamă Lavazza

Noua gamă de capsule Lavazza aduce pe piață opt amestecuri:

  • Qualità Oro: elegant, cu note fructate și florale.
  • Crema e Gusto Classico: o cafea cremoasă îmbunătățită cu note de ciocolată neagră, lemn și condimente.
  • ¡Tierra! For Planet: sustenabil, cu note fructate și cu note de biscuiți.
  • Espresso Maestro Lungo: dulce și aromat, 100% cafea arabica, cu note florale și fructate.
  • Espresso Maestro Intenso: intens și corpolent, cu note lemnoase și condimente, gust persistent de cacao și fructe uscate.
  • Espresso Maestro Classico: note de cereale, echilibrate cu puțină aciditate și un gust persistent de biscuiți.
  • Espresso Maestro Ristretto: cu note de ciocolată și caramel.
  • Espresso Maestro Dek: delicat, cu note de fructe uscate.

Lansarea capsulelor din aluminiu neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele originale Nespresso este în linie cu misiunea pe termen lung a Grupului Lavazza „Roadmap to Zero”, care a început prin reducerea emisiilor de-a lungul întregului lanț de producție Lavazza, de la cultivarea cafelei, trecând prin toate fazele intermediare și până la sfârșitul ciclului de viață.

Lavazza a decis să-și compenseze emisiile de carbon reziduale, cele care pur și simplu nu pot fi reduse.

„Roadmap to Zero” este în concordanță cu adoptarea de către Grupul Lavazza a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite și în special ODD 12 (consum și producție responsabile) și ODD 13 (combaterea schimbărilor climatice).

Proiectul ales pentru a compensa emisiile acestor capsule este Madre De Dios, lansat în Peru pentru a proteja pădurile Madre de Diòs de așezările umane, salvând astfel biodiversitatea locală, precum și sprijinind comunitățile locale native care depind de pădure pentru supraviețuire.

Proiectul a creat 470 de locuri de muncă în ultimii 38 de ani (100% dintre angajați sunt peruvieni), pentru a proteja zona și dezvoltarea unor practici forestiere durabile, precum și pentru a acoperi aproximativ 100.00 de hectare de pădure tropicală amazoniană prin monitorizarea a 35 de specii amenințate.

Citeste si:
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc

Proiectul protejează comunitățile indigene Yine și Huitoto și a contribuit până acum la reducerea unui echivalent de 25.000 de tone de CO2.

Lavazza, înfiinţată în 1895 la Torino, este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Astăzi, Grupul Lavazza este unul dintre cei mai importanți jucători pe scena mondială a cafelei, cu o cifră de afaceri de peste 2,3 miliarde euro și un portofoliu de mărci de top care își conduc piețele respective, cum ar fi Lavazza, Carte Noire, Merrild și Kicking Horse. Este activ în toate sectoarele de afaceri și are operațiuni pe 140 de piețe, cu 9 fabrici de producție în 6 țări și peste 4.200 de colaboratori în întreaga lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lavazza lansează o nouă gamă sustenabilă de capsule de cafea