Lectură de 3 minute

06 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Laurența Crudu a fost numită CEO al producătorului de vopsele și lacuri Sarcom, parte a ROCA Industry

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de vopsele și lacuri Sarcom anunță numirea Laurenței Crudu în poziția de CEO. Anterior, aceasta a condus businessul Bico Industries, un producător autohton de plasă din fibră de sticlă.

„Obiectivul Sarcom este să ajungă în top trei producători de vopsele și lacuri la nivel național”, a declarat Alexandru Savin, investment manager ROCA Investments.

În noul său rol, Laurența Crudu (FOTO) va coordona strategia de creștere a Sarcom cu scopul de a accelera dezvoltarea companiei pe termen lung. Laurența are o experiență de 34 de ani în domeniul materialelor de construcții, dintre care 25 de ani în managementul acestor businessuri.

Crudu a ocupat timp de 25 ani diferite funcții de middle și top management pe piața materialelor de construcții. În ultimii 10 ani, Laurența a fost parte din echipa BICO Industries, inițial în calitate de director comercial și apoi, în ultimii șase ani, ca CEO. Anterior, timp de 15 ani a lucrat in cadrul a două companii românești cu capital privat din Piatra Neamț, producătoare de emailuri, lacuri si vopsele lavabile.

Roca investește în noi companii de materiale de construcții

În cadrul Sarcom, ROCA Industry continuă planurile de dezvoltare după ce în luna octombrie a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru preluarea integrală a companiei, tranzacția fiind finalizată în luna noiembrie și aprobată de Consiliul Concurenței în decembrie.

Holdingul ROCA Industry își propune atât o dezvoltare organică, cât și prin consolidări de fuziuni și achiziții pentru companiile prin care își desfășoară activitatea, Bico și Sarcom. În prezent, echipa se află în diverse etape de negociere pentru investiții în noi companii din sectorul materialelor de construcții, companii cu multiple pârghii de creștere și posibilități de expansiune internațională.

Valoarea pieței de producție de vopsele și lacuri din România se ridica la 1,6 miliarde de lei în 2020.

Citeste si:
Regency Front lansează o nouă linie de producție a mobilei, după o investiție de 6 milioane de euro
Regency Front lansează o nouă linie de producție a mobilei, după o investiție de 6 milioane de euro

Sarcom este unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri. Sarcom produce și vinde produsele proprii sub două brand-uri, Sticky și Coral, adresându-se atât segmentului de piață low cost cât și celui premium, printr-un portofoliu de 380 articole din grupele de produse care include vopsea lavabilă, tencuială, vopsea email, diluant, etc.

ROCA Investments a anunțat la începutul lunii decembrie 2021 lansarea pilonului de dezvoltare, ROCA Industry, un holding de materiale de construcţii, ce reuneşte toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate.

Pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane euro și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom, BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Laurența Crudu a fost numită CEO al producătorului de vopsele și lacuri Sarcom, parte a ROCA Industry