Lectură de 3 minute

21 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Laptele de cămilă devine tot mai popular pe măsură ce crește cererea de ingrediente organice

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Laptele de cămilă devine un ingredient din ce în ce mai popular, pe fondul creșterii cererii de produse alimentare care pretind că oferă beneficii pentru sănătate. Vânzările de produse din acest lapte sunt evaluate în prezent la 1,34 miliarde de dolari și se preconizează că vor crește cu o rată de creștere anuală compusă de 4,1% până în 2032.

 

Sursa foto: Unsplah

Sporirea alternativelor la laptele pe bază de plante a început să reprezinte o amenințare reală pentru laptele de vacă, atunci când raionul de lactate a fost acaparat de sortimente de lapte pe bază de ovăz, migdale, soia, nucă de cocos, macadamia, orz și altele, notează fooddive.com.

Lapte pe bază de plante a reprezentat 14% din această categorie în 2020, iar în 2019, vânzările de lapte vegetal au crescut cu 19%, în timp ce vânzările de lapte din lapte de vacă au rămas stabile. Cu toate acestea, odată cu noile cerințe ale consumatorilor care apar în 2023 - inclusiv mai multe alimente realizate cu ingrediente integrale - multe produse lactate pe bază de plante ar putea fi acum pe cale de dispariție.

Un studiu prezentat în cadrul conferinței Nutrition 2023 a dezvăluit că nu toate opțiunile de lapte pe bază de plante îndeplinesc nivelul de ingrediente nutritive conținute în produsele lactate. Proteinele, de exemplu, se aflau pe lista calităților nutriționale la care multe dintre aceste produse nu au ajuns, alături de vitamina D și calciu.

Laptele de cămilă ar putea lua cotă de piață de la opțiunile de lapte pe bază de plante, deoarece are mai multe proprietăți nutritive și este mai ușor de digerat decât laptele de vacă, a constatat raportul realizat de Fact.MR. Acest produs lactat are ingrediente esențiale și este bogat în antioxidanți și nutrienți precum vitamina A. De asemenea, ingredientul este din ce în ce mai mult folosit ca probiotic natural.

Datorită dorinței tot mai mari pentru produse de nișă și nutritive, piața laptelui de cămilă a înregistrat o creștere extraordinară în ultimii ani. De când companii producătoare de lactate precum Good Earth Dairy și Drome Dairy Naturals au început să își extindă linia de produse cu această alternativă la lapte, categoria a cunoscut un avânt tot mai mare.

Loțiuni, creme și alte produse de lux din lapte de Cămilă

Dar piața laptelui de cămilă s-ar putea confrunta în continuare cu același obstacol pe care segmentul pe bază de plante încă nu l-a depășit - prețul.

Raportul a constatat că laptele de cămilă este de aproape 7-8 ori mai scump decât laptele de vacă. Cu toate acestea, experții consideră că educația și sensibilizarea consumatorilor "de lux" vor permite produsului să ajungă în mâinile populației țintă a producătorilor.

Citeste si:
Plafonarea adaosului comercial, prelungită cu 3 luni. Ce produse noi intră pe listă
Plafonarea adaosului comercial, prelungită cu 3 luni. Ce produse noi intră pe listă

O tactică pe care producătorii de lapte de cămilă au folosit-o pentru a-i crește profilul este plasarea acestuia în categoria produselor de înfrumusețare, se arată în raport. Atunci când este vândut sub formă de loțiuni de corp, creme de mâini, șampoane și alte produse de lux, consumatorii țintă au devenit din ce în ce mai conștienți și de beneficiile sale unice pentru sănătate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Laptele de cămilă devine tot mai popular pe măsură ce crește cererea de ingrediente organice