Lectură de 3 minute

10 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Lăptăria cu Caimac și-a listat produsele în lanțul de magazine Alfa Beta din Constanța

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul lactatelor Lăptăria cu Caimac anunță că și-a extins distribuția în țară și a listat majoritatea produselor în lanțul de magazine Alfa Beta din Constanța.

Produsele fabricate de Lăptăria cu Caimac se găsesc în următoarele magazine Alfa Beta:

  • Tomis 3: Blvd. Tomis nr. 316, bl. LT6, parter
  • Brotacei: Str. Adamclisi nr. 6
  • Poarta 6: Str. Brizei nr. 2
  • Inel2: Str. Eliberarii nr. 26
  • Abator: Str. Mangaliei nr. 70
  • Năvodari: Str. Ghioceilor nr. 2
  • Depozit: Str. Industriala nr. 4
  • Catanga: Str. Steagului nr. 54
  • Trocadero: Bdul. Al. Lăpușneanu nr. 89, bl. LE33

În iulie, Lăptăria cu Caimac a început un parteneriat cu lanțul de restaurante din Capitală Calif și a introdus pe piață sortimentul ayran, care se găsește în sticle de 375 de grame, exclusiv în unitățile deținute de Radu Tănase, cofondatorul liniei de fast-food.

Lăptăria cu Caimac, pe piața AeRO a BVB

Agroserv Măriuța, compania care deține brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, a debutat pe 21 mai, pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Acțiunile sunt tranzacționate sub simbolul MILK. Listarea companiei vine în urma unui plasament privat încheiat pe 26 aprilie 2021 prin care Agroserv Măriuța a atras 19,4 milioane de lei de la investitorii din piața de capital, cea mai mare sumă atrasă printr-un plasament privat de acțiuni pe piața AeRO.

În aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut un număr de 431.020 acțiuni la un preț de 45 lei/acțiune. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, în total fiind înregistrate subscrieri de aproximativ 70 milioane de lei, în condiţiile în care subscrierea maximă pe investitor a fost limitată la un milion de lei.

Adrian Cocan, general manager al Lăptăriei cu Caimac, este speaker al conferinței retailArena: A Game of The Future. Înscrie-te și află cele mai noi informații din domeniu, soluții pentru digitalizarea afacerilor și trendurile industriei.

Noiembrie 2020: plasament privat Lăptăria cu Caimac

Procesatorul de lactate a făcut primul pas pe piața de capital în noiembrie 2020, când a derulat un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzacționate din decembrie 2020 pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT). Agroserv Măriuța este prima companie cu activitate în domeniul lactatelor care a listat obligațiuni pe SMT-ul bursei.

Agroserv Măriuța SA a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare de ultimă generație, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatură mai joasă decât media obișnuită.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lăptăria cu Caimac și-a listat produsele în lanțul de magazine Alfa Beta din Constanța