Lectură de 2 minute

09 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Lăptăria cu Caimac începe anul acesta proiectul stației de spălare a sticlelor și borcanelor

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, se va ocupa de anul acesta de proiectul stației de spălare a ambalajelor, care ar urma să spele circa 10.000 de sticle și borcane pe oră. În plus, compania va instala în marile orașe din țară aparate care vor colecta ambalajele folosite și vor returna bani sau bonuri valorice.

Anul acesta, producătorul vrea să crească brandul Lăptăria cu Caimac pe plan național, prin consolidarea poziției și creșterea numărului de produse prezente la raft în fiecare magazin, urmând să introducă gama completă în magazinele unde nu există.

În plus, va diversifica oferta de produse, prin creșterea categoriei brânzeturi și începerea producției de unt. Anul trecut, compania a lansat în rețelele de retail două tipuri de brânzeturi, două tipuri de iaurt și un ayran.

Agroserv Măriuța a raportat o cifră de afaceri de 68,4 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere cu 40% față de 2020 și un profit net de 1,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 6,2 milioane de lei înregistrată la nivelul anului 2020.

La final de 2021, brandul era prezent în 1.905 magazine ale marilor rețele si 515 de magazine din categoria magazinelor independente, crescând astfel distribuția numerică cu 22%. Cea mai mare extindere a anului 2021 o reprezintă extinderea în rețeaua Profi, având în vedere numărul de magazine.

În ceea ce privește vânzările în magazine, în 2021, compania a avut vânzări de 37,5 milioane de lei, determinate de majorarea volumelor vândute, creșterea numărului de produse în magazine și de creșterea numărului de magazine independente.

Pentru anul acesta, compania prevede o cifră de afaceri totală de 94,4 milioane de lei, o creștere cu 38% față de 2021 și un profit net de 2,7 milioane de lei, o apreciere cu 56% comparativ cu anul 2021. „Preconizăm că activitatea din fabrică va contribui cu 41 milioane de lei la cifra de afaceri totală, în timp ce activitatea de zootehnie cu 29 milioane de lei, iar cea vegetală cu 24,4 milioane de lei”, se arată în raportul financiar publicat.

Citeste si:
Waterdrop lansează o nouă colecție de recipiente reutilizabiile
Waterdrop lansează o nouă colecție de recipiente reutilizabiile
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lăptăria cu Caimac începe anul acesta proiectul stației de spălare a sticlelor și borcanelor