Lectură de 2 minute

09 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Lăptăria cu caimac deschide fabrica de brânzeturi și unt

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lăptăria cu caimac deschide o nouă unitate de producție construită din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni, care va deține liniile de producție de brânzeturi și unt.

Linia de producere brânzeturi a fost deja pusă în funcțiune și va putea produce brânzeturi (pastă moale, pastă tare, brânzeturi proaspete cremoase, brânzeturi cu mucegai nobil) și cașcavaluri (cașcaval din lapte pasteurizat și nepasteurizat, pastă moale și semi-moale, pastă semi-tare, caș maturat etc). Linia de producție a untului este parțial asamblată și testată și va fi funcțională în următoarele câteva săptămâni.

Capacitatea totală a noii secții este de 16.500 litri/zi lapte proaspăt pentru brânză și 40.500 litri pe zi lapte proaspăt pentru unt, în total 57 de tone de lapte pe zi. La categoria brânzeturi, capacitatea produsului finit este de două tone/zi, iar la categoria unt, capacitatea este de 1,6 tone/zi.

Piața locală a produselor lactate a fost estimată la 1,5 miliarde de euro în 2021, iar categoriile de brânzeturi (inclusiv toate tipurile de brânzeturi) și unt (inclusiv toate subcategoriile) reprezintă 45% din piața totală, potrivit companiei.

Agroserv Măriuța a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, un brand care a înregistrat o creștere rapidă în preferințele consumatorilor datorită produselor de înaltă calitate.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de aproximativ 75 tone de lapte pe zi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lăptăria cu caimac deschide fabrica de brânzeturi și unt