Lectură de 2 minute

08 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 milioane de euro pe Bursa din București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Agroserv Măriuța, compania care deține marca Lăptăria cu Caimac, va lista o emisiune de obligațiuni în toamna aceasta pe Bursa de Valori București (BVB). Firma care are unul dintre cele mai populare branduri de lactate vrea să listeze obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro, pentru a finanța prima etapă din proiectul de recuperare și refolosire a ambalajelor, a declarat Adrian Cocan, manager general la Lăptăria cu Caimac.

„Agroserv Măriuța, deținătoarea mărcii Lăptăria cu Caimac va lista în această toamnă obligațiuni pe Bursă. Data exactă nu o știm, sperăm să fie final de septembrie sau început de octombrie. Data depinde de proceduri dar și de consultant. Am luat decizia de a lista la Bursă obligațiuni pentru a finanța prima etapă a proiectului de recuperare și refolosire de ambalaje. În privința listării de acțiuni, ne dorim ca în 2021 să listăm un float de 30-40% din totalul de acțiuni. Scopul va fi mărirea capitalului și folosirea banilor pentru a susține investițiile. Data exactă depinde de mulți factori, cum ar fi atingerea unor indicatori de performanță, condițiile generale ale pieței, dar și interesul investitorilor instituționali și chiar de retail”, a explicat Adrian Cocan.

Compania vrea să listeze obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro, cu o scadență la 4 ani, dobândă fixă și fără opțiuni de conversie în acțiuni.

Lăptăria cu caimac va investi într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor, cu automate care vor oferi bonuri valorice în schimbul sticlelor.

Compania a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro și o echipă de 53 de angajați. Pentru 2020, fabrica estimează vânzări de 11 milioane de euro, urmând să ajungă la 90 de angajați până la finalul anului.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă de producția a lactatelor. Fabrica de procesare de ultimă generație, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatură mai joasă decât media obișnuită, pentru a păstra gustul laptelui de la vacă și o parte cât mai mare din substanțele nutritive.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 milioane de euro pe Bursa din București