Lectură de 2 minute

26 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Lăptăria cu Caimac a pus în funcțiune linia de producție a untului

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Agroserv Măriuța, compania care operează brandul Lăptăria cu Caimac, a pus în funcțiune, pe 18 aprilie, linia de producție a untului, ce va fi amplasată în unitatea de producție construită cu fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni.

Cu o capacitate totală de procesare a laptelui crud de 40.500 litri/zi, linia va fi utilizată pentru producția unei game de unturi destinată atât consumatorilor, cât și industriei HoReCa.

Echipamentele au fost testate și pentru producția unei game de produse cremoase, gamă aflată pe finalul procesului de cercetare-dezvoltare.

Categoria unt reprezintă 28% din totalul pieței lactatelor în România, piață ce este estimată că va depăși 1,5 miliarde euro în anul 2022.

În luna februarie a acestui an, Lăptăria cu caimac a deschis noua unitate de producție construită din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni, care deține liniile de producție de brânzeturi și unt.

Agroserv Măriuța a raportat o cifră de afaceri de 68,4 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere cu 40% față de 2020 și un profit net de 1,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 6,2 milioane de lei înregistrată la nivelul anului 2020. Compania a înregistrat venituri din exploatare de 104,3 milioane de lei, o apreciere de 42% față de anul anterior.

Agroserv Măriuța a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, un brand care a înregistrat o creștere rapidă în preferințele consumatorilor datorită produselor de înaltă calitate.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de aproximativ 75 tone de lapte pe zi.

Citeste si:
Lăptăria cu Caimac a relansat pe piață două produse cu o rețetă îmbunătățită 
Lăptăria cu Caimac a relansat pe piață două produse cu o rețetă îmbunătățită 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lăptăria cu Caimac a pus în funcțiune linia de producție a untului