Lectură de un minut

20 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Lanțul de fast-food Subway ar putea fi vândut pentru zece miliarde de dolari

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Aveți 10 miliarde de euro la dispoziție și vreți să deveniți antreprenor? O soluție ar fi cumpărarea lanțului de restaurante Subway, care își caută un nou proprietar. 

Sursa foto: unsplash.com

Subway a angajat deja consilieri pentru a explora o posibilă vânzare, relatează Wall Street Journal. Procesul este încă într-un stadiu incipient, dar se spune că lanțul știe deja că valorează mai mult de zece miliarde de dolari (aproximativ aceeași sumă în euro). Zvonurile despre o vânzare Subway au apărut din 2021, dar lanțul a negat la momentul respectiv, scrie RetailDetail.eu.

Lanțul de restaurante, recunoscut pentru sandvișurile sale, continuă să lucreze la transformarea începută în 2019. Compania s-a reînnoit într-adevăr: locațiile cu performanțe slabe au fost închise, meniul a fost modificat și magazinele modernizate. Măsurile pare că au funcționat, deoarece lanțul cu peste 37.000 de restaurante în peste 100 de țări a declarat că a atins vânzări record în toamna trecută.

După ce a fost fondată de Fred DeLuca în 1965, Subway a rămas sub controlul familiei timp de mai bine de cinci decenii. DeLuca i-a dat cârma surorii sale după diagnosticul de leucemie în 2015, care, patru ani mai târziu, l-a adus pe John Chidsey (fost CEO Burger King) pentru a deveni primul CEO din afara familiei.

Dacă s-ar materializa o înțelegere pentru vânzarea Subway, ar fi una dintre cele mai mari achiziții din industria fast-food-ului. Un top precedent a fost vânzarea lanțului de gogoșeri Dunkin’, pentru 11,3 miliarde de dolari, în 2020.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul de fast-food Subway ar putea fi vândut pentru zece miliarde de dolari