Lectură de 2 minute

03 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Lande, companie letonă de finanțare în domeniul agriculturii, vrea să sprijine fermierii români

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Lande, companie letonă de finanțare în domeniul agriculturii prezentă și pe piața din România, are în plan să ofere anul acesta finanțări de 10 milioane de euro fermelor românești mici și medii. Compania acoperă toate segmentele agricole: de la culturi intensive până la horticultură, pomicultură sau zootehnie.

Sursa foto: Lande

Lande este o companie fondată în 2021 în Letonia de către o echipă cu peste zece ani de experiență în domeniul financiar. Ulterior, compania s-a extins Lituania și România.

Managementul vizează ca Lande să devină cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa pentru finanțări în agricultură, de la lansare și până acum oferind o sumă totală de nouă milioane de euro pentru 240 de fermieri care exploatează 60.000 hectare. În 2022 compania a oferit finanțări de șase milioane de euro.

Lande s-a lansat anul acesta în România, după ce la finalul 2002 a obținut o finanțare de 550.000 de euro de la investitori privați și prin crowdfunding pe platforma SeedBlink.

Finanțările pentru achiziții și reparații de echipamente - cele mai solicitate în România

În România, Lande finanțează servicii și produse precum dezvoltarea de sisteme de irigații, silozuri sau alte facilități de procesare, achiziția de terenuri sau combustibil, dar oferă și cofinanțări pentru proiectele cu fonduri europene. Compania acoperă toate segmentele agricole: de la culturi intensive până la horticultură, pomicultură sau zootehnie.

Fermele din Uniunea Europeană sunt subfinanțate cu aproximativ 46 miliarde de euro, iar noi ne dorim să oferim fermierilor o alternativă viabilă de finanțare pentru dezvoltarea afacerii sau depășirea dificultăților sezoniere. România este o țară cu importanță strategică mai ales în contextul în care în anii care urmează ne dorim să ne extindem în Europa de Sud-Est, în tări precum Bulgaria, Grecia, Croația.

Nikita Goncars, Fondator și CEO al Lande

Compania are în plan pentru România ca anul acesta să crească de trei ori veniturile și finanțările oferite, odată cu extinderea echipei de vânzări și parteneri.

Citeste si:
[Studiu Confidex] Ce așteptări ar trebui să aibă fermierii români în 2023
[Studiu Confidex] Ce așteptări ar trebui să aibă fermierii români în 2023

Cele mai accesate servicii oferite de Lande sunt finanțările pentru achiziția de echipamente la începutul sezonului agricol sau creditele pentru reparația utilajelor agricole.

LANDE este o companie letonă fondată în 2021 care are ca obiectiv să devină cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa în domeniul agriculturii. Compania s-a lansat în 2023 în România pentru a oferi fermierilor o alternativă pentru atragerea capitalului de lucru de care au nevoie. Compania finanțează servicii și produse precum: dezvoltarea de sisteme de irigații, silozuri sau alte facilități de procesare, achiziția de terenuri sau combustibil, dar oferă și cofinanțări pentru proiectele cu fonduri europene

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lande, companie letonă de finanțare în domeniul agriculturii, vrea să sprijine fermierii români