Lectură de 2 minute

15 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Laboratorul de croissante Fika18, care îl are ca acționar pe Radu Savopol, a înregistrat o cifră de afaceri de 200.000 de euro în 2021

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Anul 2021 s-a încheiat pentru brandul Fika18 cu o cifră de afaceri record, de 200.000 euro, în condițiile în care anul anterior aceasta nu a depășit 35.000 euro. Motorul principal de creștere a fost investiția în magazinul concept de pe Calea Victoriei 101, precum și modernizarea și dezvoltarea laboratorului.

„Pentru mine, Fika18 este o lecție de business și de succes. Am urmărit acest concept încă de la lansarea lui și am fost încântat de povestea din spatele Fika18 și de gustul desăvârșit al fiecărui produs ce iese din laborator. Am hotărât să investim în acest business, convins fiind că, deși este un business nișat, are potențialul de a se dezvolta exponențial și poate ajunge lider pe acest segment. Specializarea pe nișa de croissante și calitatea impecabilă a produselor sunt coordonate ce stau la baza dezvoltării cu succes a acestui business”, a declarat Radu Savopol, acționar Fika18 și managing partner.

Fika18 investește în dezvoltarea magazinului

Pentru anul 2022, brandul va continua să investească în dezvoltarea magazinului, care va fi disponibil începând cu acest an și pentru cei care doresc să îl acceseze în sistem de franciză.

Oferta cofetăriei premium conține 10 sortimente, de la cele clasice, cu unt, până la cele dulci, cu creme de ciocolată, cafea, tiramisu, cheesecake, zmeură, mango și fructul pasiunii, caramel sărat, alune, lime și busuioc sau fistic. Cele mai apreciate arome, în topul preferințelor clienților, sunt: fistic, ciocolată, mango, fructul pasiunii și cheesecake, aceste cinci sortimente însumând peste 60% din cota de vânzări. Toate produsele sunt fabricate în laboratorul propriu din ingrediente proaspete, iar termenul de valabilitate este de 24 de ore.

Radu Savopol, Lucian Bădilă și Andrei Alecu au devenit în 2020 acționari, venind cu o viziune solidă de extindere pentru brandul concept de croissanterie. Astfel, pe lângă investițiile menționate, aceștia au contribuit și la extinderea rețelei de distribuție, crescând semnificativ numărul de unități HoReCa ce au listat produse din gama Fika18.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Laboratorul de croissante Fika18, care îl are ca acționar pe Radu Savopol, a înregistrat o cifră de afaceri de 200.000 de euro în 2021