Lectură de 2 minute

19 Sep 2023 - Știri și Noutăți

L'Oréal își restructurează echipa internațională odată cu plecarea lui Frédéric Rozé

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

L'Oréal face mișcări la nivel internațional. Grupul francez de produse cosmetice este în curs de remaniere a echipei sale internaționale de management. Actualul director general de dezvoltare a pieței, Frédéric Rozé, și-a anunțat retragerea după 38 de ani de activitate în cadrul grupului și se va retrage la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

Sursa foto: L'Oreal

Gigantul francez a programat transferul de atribuții pentru primul trimestru al anului viitor și l-a numit pe Fabrice Megarbane. Magarbane este în prezent responsabil pentru piețele din China și Asia de Nord și lucrează la L'Oréal de la începutul anilor 2000. Cariera sa internațională a început în 2008, când a preluat piața libaneză, iar mai târziu divizia de produse de consum din Africa și Orientul Mijlociu, notează modaes.com.

În plus față de acest anunț, Vincent Boinay, membru al comitetului executiv al grupului și șef al Travel Retail din 2014 și în cadrul L'Oréal din 1992, va prelua funcția de CEO al L'Oréal China.

Acestea nu sunt singurele schimbări care vor avea loc în țara asiatică; actualul CEO al L'Oréal Luxe China, Laurence Ma, după 26 de ani în cadrul grupului, va prelua frâiele altor trei divizii și va deveni CEO adjunct al Chinei la începutul anului viitor. Între timp, Emmanuel Goulin, în prezent director general al L'Oréal Italia, care lucrează în cadrul grupului din anii 2000, va prelua funcția de director general al Travel Retail global la începutul anului viitor.

L'Oréal a încheiat primele șase luni ale anului cu o cifră de afaceri de 20.574 milioane de euro, cu 12% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, datorită performanțelor bune înregistrate în toate zonele geografice și la toate mărcile, în special la divizia de dermato-cosmetice, care a înregistrat venituri în creștere cu 30%, până la 3.285 milioane de euro. Gigantul a înregistrat, de asemenea, rezultate bune pe piețele cheie, cum ar fi clusterul Germania-Austria-Elveția, Franța și Marea Britanie.

Creșterea companiei a avut o bază largă. Divizia de produse de larg consum, care include mărci precum L'Oréal Paris, Maybelline, Garnier și NYX, a crescut veniturile cu 13,1%, la 7.687 milioane de euro în primul trimestru.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  L'Oréal își restructurează echipa internațională odată cu plecarea lui Frédéric Rozé