Lectură de 2 minute

28 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Kosarom, companie din industria alimentară, va instala panouri fotovoltaice în valoare de aproape 300.000 de euro

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare de 278.000 de euro cu compania Kosarom, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 400 kWp. 

Sursa foto: unsplash.com

Noul proiect presupune instalarea a 889 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 3.550 mp, pe acoperișul unității Kosarom din Pașcani, județul Iași.

Generatorul fotovoltaic va produce 10.425 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 2.1 milioane de euro. Investiția va fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Proiectul solar acoperă aproximativ 11% din necesarul de energie al companiei și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon de 131 de tone și a deșeurilor radioactive cu 1,3 kg pe an.

Retail jobs

Această investiție în energie verde ne asigură o reducere consistentă a costurilor operaționale, având în vedere perioada de amortizare scurtă, de mai puțin de 4 ani.

Teodor Florentin Apostol, Director General Kosarom

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Citeste si:
Premieră în România: panouri fotovoltaice, reduse de Black Friday. La ce preț pot ajunge
Premieră în România: panouri fotovoltaice, reduse de Black Friday. La ce preț pot ajunge

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.

Kosarom este prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992, prin Programul Pilot de Privatizare al Guvernului. Kosarom îsi asigură materia primă din surse proprii pornind chiar de la nutreţurile pentru animale, conform principiului Safe feed – Safe food. Compania are în prezent 549 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 184.980.547 lei la finalul anului 2021.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kosarom, companie din industria alimentară, va instala panouri fotovoltaice în valoare de aproape 300.000 de euro