Lectură de 3 minute

23 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Kingfisher, grupul din care face parte Brico Dépôt România, și Endava deschid un nou hub tehnologic în Cluj-Napoca

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține branduri de renume din industrie, precum B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Dépôt, anunță lansarea noului său hub tehnologic din Cluj-Napoca, România, în parteneriat cu Endava, o companie  de servicii tehnologice cu sediul la Londra, care combină inginerie de clasă mondială, expertiză în industrie și o mentalitate centrată pe oameni. În următorul an, hub-ul tehnologic va oferi 100 de locuri de muncă, pentru diverse poziții.

Sursa foto: Brico Depot

Hub-ul din Cluj-Napoca subliniază angajamentul Kingfisher de a dezvolta echipe de ingineri talentați care să lucreze direct pentru brandurile din portofoliul său, în țări precum Marea Britanie, Franța, Polonia și, începând de acum, România. Prin această decizie strategică, compania își propune să crească nivelul de inovație și agilitate, dar și să ofere cele mai bune experiențe posibile clienților săi, la nivel global.

Pe parcursul anului 2024, Kingfisher intenționează să angajeze în hub-ul din Cluj 100 de ingineri, pe diverse poziții, de la specialiști în platforme cloud și până la ingineri software, ingineri de calitate sau ingineri de date. Compania își propune să angajeze 25 de noi colegi în fiecare trimestru și se va concentra pe integrarea acestor noi echipe în comunitatea de ingineri Kingfisher existentă deja.

În cadrul Kingfisher, cred că nu există zi în care să nu se aducă în discuție tehnologia, într-o formă sau alta. Aceasta contribuie la creșterea comerțului electronic, dar și la orice aspect din zona de retail, de la logistică și strategii de prețuri și până la soluții AI și media. De aceea ne-am propus să fim un magnet pentru talentele de top din tehnologie și data science.

Thierry Garnier, Chief Executive Officer Kingfisher

Datorită faptului că industria IT este foarte dezvoltată în Cluj-Napoca, România este deseori numită „Silicon Valley” a Europei de Est, ceea ce ne înseamnă că țara este privită ca un mediu ideal pentru inovația tehnologică. Kingfisher a ales Cluj-Napoca ca fiind următorul său hub tehnologic datorită poziției geografice strategice, a numărului mare de talente disponibile și a prezenței diverselor companii multinaționale de tehnologie și servicii.

Kingfisher și Endava vor lucra împreună, îndeaproape, pentru a asigura o integrare și o creștere graduală a hub-ului din Cluj. Acest parteneriat evidențiază obiectivul comun al celor două companii pentru excelență și inovație.

Decizia de a investi într-un hub tehnologic în România face parte din strategia Kingfisher de a își extinde capabilitățile interne în data science și inginerie software. O altă lansare de succes a unui hub similar a avut loc în decembrie 2022, în Cracovia, Polonia, care a ajuns la o echipă de aproximativ 80 de angajați.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Kingfisher plc este o companie internațională în domeniul îmbunătățirii locuinței, ce deține aproximativ 1.350 de magazine în 8 țări din Europa. Principalele branduri sub care operează Kingfisher sunt B&Q, Castorama, Brico Depôt, Screwfix, Tradepoint si Koçtaş, susținute de o echipă de 74.000 de colegi. Brico Dépôt Romania este parte a grupului Kingfisher. Produsele și serviciile sunt apreciate lunar de milioane de clienți, fie că aceștia aleg să treacă pragul celor 32 de magazine din ȋntreaga ţară sau preferă să cumpere online.

Endava este o companie globală axată pe implementarea ultimelor tehnologii care produc valoare adaugată. Parteneri ai unor branduri globale, Endava ajută companiile să accelereze și să profite de noi modele de afaceri și oportunități de pe piață din diverse industrii, care includ plăți, asigurări, finanțe și servicii bancare, tehnologie, media, telecomunicații, comerț cu amănuntul și bunuri de larg consum, distribuție, medicină și științe ale vieții, automobile și călătorii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kingfisher, grupul din care face parte Brico Dépôt România, și Endava deschid un nou hub tehnologic în Cluj-Napoca