Lectură de 2 minute

13 Mar 2024 - Știri și Noutăți

KiK a deschis primul magazin din 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

KiK a deschis primul magazin din 2024, în Constanța. Inaugurarea a avut loc pe 7 martie, iar magazinul se află pe strada Ion Roată, nr.3, lângă Kaufland Brick

Sursa foto: KiK/ Facebook

Noul magazin își așteaptă clienții cu decorațiuni pentru primăvară, îmbrăcăminte pentru toată familia, produse de papetărie, accesorii pentru cadouri și multe alte articole.

Retailerul KiK pariază pe expansiune și pe un nou concept de magazin în 2024, estimând o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro în 2023. ”În anul 2024, vom depăși cu siguranță borna de 150 de magazine KiK în România”, a declarat Raluca Hartmann, Landes Cluster Manager KiK.

Referitor la anul care s-a încheiat, Hartmann precizează că lipsa de predictibilitate fiscală și legislativă, dar și provocările pe de piața muncii au creat situații dificile pentru retailerul aflat în plină expansiune.

”A fost un an în care ne-am adaptat din mers, odată cu schimbările fiscal legislative, implementate din punct de vedere al costurilor operaționale. În plus, lipsa resursei umane devine tot mai greu de gestionat, mai ales pentru o companie aflată într-un ritm accelerat de creștere”, a explicat Hartmann, pentru retail.ro.

Cât despre 2024, aceasta se declară optimistă și dă asigurări că KiK va trece de borna de 150 de magazine în România, cu circa 30 de inaugurări planificate, urmând ca până în 2026 să ajungă la pragul de 230 de unități.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

”Anul 2024 are o importanță aparte în povestea internațională a companiei pentru că marchează 30 de ani de la deschiderea primului magazin din familia KiK, care între timp a ajuns să numere peste 4.500 de locații în 14 țări; astfel că pregătim un an de „sărbătoare” și de oferte suprinzătoare (inclusiv noutăți în sortimentație), în care dorim să invităm clienții să aniverseze alături de noi”, a completat Hartmann.

KiK a fost înființat în 1994 și oferă un sortiment bogat de îmbrăcăminte pentru femei, bărbați, copii și bebeluși de bună calitate la prețuri mici. Pe lângă îmbrăcăminte, KiK oferă de asemenea, decorațiuni, jucării, articole cadou, cosmetice, textile pentru casă și multe altele. Cu peste 29.000 de angajați și cu peste 4.000 de magazine în 14 țări, respectiv Germania, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Croația, Olanda, Slovenia, Slovacia, Italia, România, Bulgaria, Spania și Portugalia, compania generează vânzări anuale nete de 1,9 miliarde euro. În comerțul cu textile din Germania, KiK se numără printre primii zece jucători. Din 2013, oferă clienților săi și magazine online în Germania, Austria și Polonia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  KiK a deschis primul magazin din 2024