Lectură de 2 minute

15 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani și a moștenit afacerea dm drogeria markt, prezentă și pe piața din România

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Cel mai tânăr miliardar din lume are o avere ce depășește 3 miliarde de dolari. Acesta se numește Kevin David Lehmann, este din Germania și a moștenit acțiunile lanțului de magazine dm drogerie markt de la tatăl sau. Numele său apare într-un clasament al celor mai bogați oameni din lume, realizat de Forbes

Guenther Lehmann, proprietarului concernului german dm drogerie markt, a lăsat moștenire fiului său, Kevin David Hehmann, încă de la vârstă de 14 ani, acțiunile companiei. Acum, în vârstă de 18 ani când își poate primi drepturile, acțiunile acestuia sunt estimate la o valoare de 3,3 miliarde de dolari.

Conform aceleiași surse, nici tatăl și nici fiul nu sunt implicați activi în derularea afacerilor și se știu prea puține lucruri sau detalii despre viețile lor personale. Băiatul preferă să nu aibă vreun cont activ pe rețelele de socializare și să fie discret în ceea ce îl privește.

Topul celor mai tineri bogați oameni din lume este completat de o tânără din China, în vârstă de 24 de ani (1,5 miliarde de dolari) și de surorile Alexandra și Katharina Andresen (fiecare cu câte 1,4 miliarde de dolari) care conduc o firmă de investiții.

Lista Forbes adună informații despre cei mai bogați oameni ai lumii și îi ia în considerare doar pe cei cu o valoare netă mai mare de 1 miliard de dolari. Conform topului, în prezent există 2.755 de miliardari în lume, mai mult decât au existat vreodată până acum, fără ca pandemia să le fi afectat afacerile.

Fondată în 1973, compania dm drogerie markt are, conform informațiilor publice, zeci de mii de angajați în întreaga lume și aproximativ 3500 de magazine; în Germania este principalul lanț de farmacii.

Retailerul s-a extins de-a lungul timpului (Austria, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria) și, în prezent, își desfășoară activitățile și în România, unde comercializează produse de îngrijire, igienizare, înfrumusețare. Aici a ajuns de mai bine de un deceniu și deține peste 100 de unități la nivel național - dm drogerie markt România a încheiat anul trecut cu afaceri de 525 de milioane de lei, în creștere cu peste 5% față de anul anterior.

Citeste si:
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani și a moștenit afacerea dm drogeria markt, prezentă și pe piața din România