Lectură de 2 minute

19 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Denim vintage și croială japoneză: Kenzo și Levi's lansează o colecție capsulă 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

KENZO și Levi's își unesc forțele într-o colecție capsulă pentru toamnă, iar aceasta este prima colaborare a lui Nigo în calitate de director de creație KENZO. Colecția a fost lansată pe 4 octombrie și îmbină armonios arhivele culturale ale casei de modă pariziene-japoneze cu cele ale companiei americane de îmbrăcăminte. Gama vestimentară se concentrează pe articole de îmbrăcăminte din denim care încrucișează croiala japoneză detaliată cu hainele de lucru clasice americane.

 

Sursa foto: Pixabay

Colecția cuprinde 20 de articole de îmbrăcăminte și accesorii, realizate în principal din denim japonez Kaihara de calitate superioară. Are la bază principiul funcționalității real-to-wear, abordat de KENZO în viziunea lui Nigo. Fiind un colecționar pasionat de îmbrăcăminte istorică, arhivele designerului din Japonia dețin o gamă considerabilă de piese din denim american, inclusiv îmbrăcăminte de lucru originală Levi Strauss & Co. creată pentru cowboy și mineri.

Pasiunea pentru denim se regăsește, de asemenea, în moștenirea lui Kenzo Takada, denimul inspirându-l să lanseze linia KENZO JEANS în 1986. Aceste componente alcătuiesc o garderobă care îmbină genetica americană, japoneză și Kenzo Takada - inspirație pură pentru colaborarea dintre KENZO și Levi's.

Ținutele includ jachete din denim cu gulere din blană artificială sau jachete cu franjuri în stil western, ambele inspirate de piesele de arhivă KENZO din anii 1980. Jacheta Levi's Type II Trucker din 1967 este reinventată într-un satin roșu, cu broderie de flori Boke și detalii western.

Gama de îmbrăcăminte exterioară include, de asemenea, blazere care amintesc de iconicul smoching din denim al lui Bing Crosby, o jachetă cu imprimeu trompe l'oeil Sashiko și o jachetă pentru femei cu imprimeul floral KENZO JEANS.

Alte piese includ o cămașă din denim care include cusături și buzunare, un tricou roșu KENZO cu un buzunar clasic de tip cămașă Levi's, sau chiar rochii din denim cu nasturi și fără mâneci, inspirate de piesele Kenzo Takada din anii 1980. Mai mult, colecția conține și salopete în stilul original Levi's, care au un aspect spălat într-o nuanță de indigo sau cu un imprimeu trompe l'oeil Sashiko. Blugii Levi's 501 sunt reinterpretați într-o manieră vintage, cu o tehnică realizată manual în Japonia.

În ceea ce privește accesoriile, colecția include o cravată din denim care se potrivește impecabil cu hainele de lucru. Alături de acestea, pot fi descoperite și un portcarte din denim - cu o croială specifică KENZO - sau o bandană roșie cu detalii western care integrează iconografia Levi's cu cea a casei de modă.

Colecția capsulă KEZON x Levi's este disponibilă în anumite magazine KENZO și Levi's, precum și în anumite magazine din Marea Britanie.

Citeste si:
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Denim vintage și croială japoneză: Kenzo și Levi's lansează o colecție capsulă