Lectură de 2 minute

07 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Kaufland și Fabrica de Fapte Bune donează 22 de tone de alimente pentru refugiații ucraineni

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Kaufland România se alătură inițiativei #Vulturilor76 în eforturile de a sprijini persoanele blocate în zona de conflict din Ucraina și pe cele care au fugit din calea acestuia. Compania a contribuit cu 22 de tone de alimente, în valoare de 60.000 de euro.

De la începutul conflictului, peste 2.000 de donatori și voluntari s-au mobilizat, reușind să asigure cazare, alimente, medicamente și haine atât refugiaților, cât și celor rămași peste graniță.

22 de tone de produse alimentare neperisabile au fost oferite de Kaufland, ca un prim ajutor esențial. Acestea sunt distribuite către aproximativ 20.000 de persoane afectate de conflict, printre care se numără zecile de familii ucrainene care merg direct la depozitul asociației pentru produse esențiale, sutele de refugiați cazați în centrele din București, dar și miile de copii, bătrâni și persoane vulnerabile blocate dincolo de graniță, de la Odesa până la Kiev. Valoarea totală a produselor se ridică la 60.000 euro.

Cea mai mare parte a donației a plecat în Ucraina miercuri, 6 aprilie, cu ajutorul Asociației Șansa Ta, care s-a alăturat convoaielor umanitare prin vama Siret, încă din prima zi de război. Transportul va ajunge în Cernăuți, de unde va fi distribuit către zonele cele mai afectate.

De la începutul crizei umanitare, Kaufland s-a implicat sprijinind iniţiative sociale derulate la punctele de trecere vamală, dar şi la centrele pentru refugiaţi. Printre ele se numără colectarea de alimente şi produse de igienă alături de Reţeaua Naţională a Băncilor pentru Alimente.

Au fost asigurate şi mese calde pentru refugiaţi, atât prin intermediul Cantinei Sociale, dar și prin alte inițiative. Angajaţii Kaufland s-au implicat prin găzduirea familiilor de refugiaţi şi donarea de alimente şi alte produse neperisabile. De asemenea, Kaufland va dezvolta 300 de locuri de muncă pentru refugiaţi pe parcursul anului 2022.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de 152 de magazine în România.

Citeste si:
DEICHMANN vinde pentru prima dată în România peste patru milioane de perechi de pantofi
DEICHMANN vinde pentru prima dată în România peste patru milioane de perechi de pantofi
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland și Fabrica de Fapte Bune donează 22 de tone de alimente pentru refugiații ucraineni