Lectură de 3 minute

09 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland România inițiază programul ''Deschidem școala'' pentru copiii din mediile vulnerabile, în parteneriat cu Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Programul ''Deschidem școala'' este inițiat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B, prin care sunt recuperate pierderile la materia Comunicare în Limba Română. La acest program participă elevii claselor I și a II-a din 15 școli din Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila și Galați.

Proiectul de responsabilitate socială ”Deschidem școala” este dedicat copiilor din mediile vulnerabile care, din cauza lipsei dotărilor tehnice, nu au putut urma cursurile școlii online în timpul pandemiei.

”Deschidem școala” este un program educațional care are la bază trei direcții de acțiune: digitalizarea școlii vizate, predarea materiei printr-o metodă accelerată incluzivă, consiliere psihologică personalizată.

Retail jobs

Cele 15 școli cuprinse în proiect sunt dotate cu echipamente tehnice performante (tablă interactivă, videoproiector, laptop, sistem audio). Elevii primesc seturi de rechizite și, în paralel cu învățarea materiei, copiii vor avea parte și de consiliere psihologică, în privința reducerii absenteismului și a abandonului școlar.

Instituțiile de învățământ în care se desfășoară proiectul ”Deschidem școala” sunt: Liceul Tehnologic "Duiliu Zamfirescu" din Dragalina, Școala Gimnazială nr. 1 Chiselet, Școala Gimnazială nr. 1 Frumușani - județul Călărași; Școala Gimnazială „Ion Creangă“ din Albeşti, Școala Gimnazială nr. 1 din Comana, Școala Gimnazială nr. 1 din Rasova - județul Constanța; Școala „Gheorghe Banea” din Măcin, Școala „Nifon Bălășescu”, Școala Gimnazială Mihai Bravu - județul Tulcea; școlile gimnaziale Traian, Bordei Verde și Cazasu - județul Brăila; Școala Gimnazială nr. 2 Liești, școlile gimnaziale Independența și Cavadinești - județul Galați.

Conform statisticilor, în perioada pandemiei, 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea din mediul rural, nu au făcut școală online. 287.000 de elevi nu au avut tablete sau alte echipamente pentru școala online, iar 237.000 de elevi nu au în continuare acces la internet. În total, s-au pierdut 300 de ore de studiu sau 120 de zile de școală.

În aceste condiții, consecințele sunt ușor de previzionat: mărirea decalajului între nivelurile de pregătire ale elevilor, cu risc de imposibilitate a recuperării; creșterea procentului analfabetismului funcțional în România (care este deja la 44%, conform testelor PISA); majorarea numărului celor care abandonează școala.

Citeste si:
Funcția de lucrător comercial, printre cele mai căutate în platforma Undelucrăm.ro
Funcția de lucrător comercial, printre cele mai căutate în platforma Undelucrăm.ro

Se știe că o pierdere școlară suferită de copii, dacă nu este recuperată la timp, se cronicizează. Iar acest fapt este și mai grav la clasele primare. Din cauza pandemiei, această generație de elevi a ratat practic startul în ceea ce ar trebui să devină cea mai frumoasă călătorie a vieții lor: școala. Educația este un domeniu prioritar pentru Asociația Plan B, de aceea credem cu tărie că proiectele de responsabilitate socială cu impact mare, cum este «Deschidem școala», lasă o amprentă în societate și împing spre evoluție ” – a afirmat Oana Dumitriu, președintele Asociației pentru Responsabilitate Socială Plan B.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de 144 de magazine în România. În 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Asociația Plan B este o organizație care oferă consultanță specializată în CSR și propune servicii pentru îmbunătățirea calității vieții.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland România inițiază programul ''Deschidem școala'' pentru copiii din mediile vulnerabile, în parteneriat cu Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B