Lectură de un minut

05 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland lansează o colecție de haine unisex semnată de designeri români, sub numele Urbanland

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Kaufland anunță o nouă colecție capsulă, Urbanland by Kaufland, care include creații creații ale unor designeri români, precum Răzvan Mercan, Cerasela Nicoară, Irina Voinea și Ștefan Hamza. Colecția va fi disponibilă în rețeaua de magazine și va cuprinde 10 piese vestimentare unisex.

Fiecare designer a realizat câte 10 schițe originale, jurizate de către un juriu format din specialiști, colaboratori ai companiei. Din totalul de 40 de creații prezentate, 10 piese finale se vor regăsi în colecția finală Urbanland.

Potrivit lui Răzvan Mercan, colecția este ”o idee excelentă din partea Kaufland de a-și apleca atenția către moda românească, și de susținere a design-ului local. Este un exemplu pentru mai multe entități care pot dezvolta proiecte cu designeri locali. Astfel se poate contura o industrie puternică românească, talent există din plin”.

„Eu pot să spun doar că sunt profund recunoscătoare pentru această oportunitate. Fiind young designer, la început de drum, tipul acesta de expunere ajută foarte mult. Mă bucur că am reușit să văd schițele transpuse în produse, mă bucur că am avut șansa să lucrez cu oameni dedicați și pasionați și, în special, mă bucur de tot parcursul acestui proiect. Colecția pe care am realizat-o reprezintă funcționalitate, confort și stil. Toate aceste trei caracteristici conturează nevoile pe care eu le consider fundamentale, ale consumatorului din societatea contemporană”, punctează Cerasela Nicoară.

Kaufland este printre primii retaileri acre au inițiat colaborări pe termen lung cu designeri locali. Încă din 2017, compania are un parteneriat de succes cu Cătălin Botezatu, unul dintre cei mai importanți creatori de modă de pe piața locală.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de 146 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland lansează o colecție de haine unisex semnată de designeri români, sub numele Urbanland