Lectură de 2 minute

17 Jul 2017 - Știri și Noutăți

Kaufland lanseaza gradini urbane - un proiect pentru comunitate

Abonează-te pe  

Retailerul Kaufland Romania reinventeaza conceptul de hipermarket si anunta lansarea primei retele de gradini urbane comunitare. Asta inseamna ca isi transforma acoperisurile, exteriorul parcarilor si al magazinelor in spatii verzi cultivate cu legume, fructe, arbusti, plante aromatice si flori, care pot fi folosite de comunitate.

Proiectul dezvoltat de Kaufland impreuna cu partenerii de la Asociatia Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania, denumit „Gradinescu”, reprezinta o premiera in Romania. Se promoveaza grija fata de natura, spiritul comunitar si se sustine dezvoltarea agriculturii urbane prin familiarizarea activitatii de gradinarit.

Acesta consta intr-o retea de noua gradini urbane comunitare, dintre care trei amplasate pe acoperisurile magazinelor Kaufland, patru in parcarile sau in spatele magazinelor si doua in scoli din Capitala. Primul magazin Kaufland cu acoperisul si exteriorul deja transformate in gradini urbane este cel din bd-ul Bucurestii Noi, iar pana la toamna vor fi dotate si cele din strada Barbu Vacarescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Aparatorii Patriei si din scoli.

Prima gradina urbana amenajata are 2300 metri patrati si este destinata pentru a fi folosita de catre comunitate.Kaufland Romania lanseaza o invitatie oamenilor din vecinatatea magazinului ca sa adopte propria parcela de gradina pe care sa o ingrijeasca, sub indrumarea specialistilor de la Institutul partener, devenind astfel un membru al familiei „Gradinescu”. De asemenea, gradina va deservi si ca spatiu de invatare pentru scolile si gradinitele din zona. In plus, aduce si avantaje pentru mediul inconjurator prin purificarea aerului si reducerea poluarii, a zgomotelor si reglarea umiditatii. Aceasta cuprinde:

  • o zona de peisaj comestibil
  • o zona de loturi individuale de legume
  • un solar, o rasadnita si vermicompost
  • o livada ce va fi plantata in toamna
  • un spatiu multifunctional pentru evenimente (proiectie de film, loc de joaca, pajiste)
  • un spatiu de lucru amenajat special pentru co-working (prevazut cu wi-fi, ceai si alte facilitati)
  • ochiuri de apa, sistem de irigatii, hotel de insecte.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania a declarat: „Proiectul de gradini urbane „Gradinescu” ofera bucurestenilor posibilitatea de a se bucura de spatii verzi aparent nefolosite in Capitala. Am identificat in 4 magazine Kaufland din Bucuresti spatii pentru gradini, astfel incat elevii, vecinii si toti cei interesati sa aiba un loc unde isi pot cultiva o rosie, verdeata, sa aiba grija de flori si plante, sau pur si simplu sa poata sta la iarba verde. Suntem mandri de acest proiect pe care il lansam astazi impreuna cu ICPR si va invitam sa ne bucuram de aceste spatii verzi."

Citeste si:
Vor dispărea casele de marcat clasice? Ce spun principalii retaileri din România 
Vor dispărea casele de marcat clasice? Ce spun principalii retaileri din România 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland lanseaza gradini urbane - un proiect pentru comunitate