Lectură de un minut

12 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland România: Din fiecare 1 leu cheltuit la casă, 67 de bani merg la furnizori români

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Kaufland România a atins o cifră de afaceri de 12,92 miliarde lei, în perioada martie 2020 - februarie 2021. Prin activitatea sa, Kaufland a generat în România o contribuție totală în economie de peste 9 miliarde de lei, ce reprezintă aproximativ 0,9% din PIB-ul total al României. Anul trecut, retailerul a cheltuit peste 9 miliarde de lei cu furnizorii locali.

Compania generează prin activitatea sa peste 68.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în România, direct, indirect și indus, echivalentul a aproximativ 1,3% din forța de muncă națională. Studiul de impact socio-economic realizat de compania KPMG arată că fiecare angajat direct Kaufland în România sprijină angajarea altor patru persoane în întreaga economie românească, prin crearea de noi locuri de muncă.

Anul trecut, Kaufland a investit în România 300 milioane euro și a avut o contribuție la bugetul de stat de peste 192 milioane euro prin taxe și impozite.

În 2020, Kaufland a lucrat cu peste 2.400 de furnizori din România. Compania derulează programe de sprijin a acestora și numai anul trecut a cheltuit peste 1,9 miliarde euro (circa 9,2 miliarde de lei). Astfel, din fiecare leu cheltuit la casă, 67 de bani merg direct către afaceri românești.

De-a lungul anului trecut, Kaufland s-a implicat în derularea de proiecte de responsabilitate socială în valoare de 8 milioane de euro, ce au venit în beneficiul a 2,8 milioane de români.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 141 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland România: Din fiecare 1 leu cheltuit la casă, 67 de bani merg la furnizori români